Hands On Zanzibar

Frivillig arbeid og

folkehøgskole i utlandet

Folkehøgskoleopphold med frivillig arbeid

Gjør en forskjell og lære mer om deg selv

Brenner du for frivillig arbeide i Afrika og oppleve Swahilikultueren på nær hånd, deretter Hands on Zanzibar for deg. ”Hands On Zanzibar” skiller seg ut fra vårt originale kurs, ”Zanzibar Folkehøgskole”, ved at man jobber mer frivillig og man blir i mindre grad undervist. Samtidig med dette vil du også være en del av et unikt folkehøgskolefellesskap, hvor mye moro og nye vennskap venter på deg.

Typisk hverdagen på

Hands on Zanzibar

Video fra tidligere elever til deg

Hva får du når du melder deg på “Hands on Zanzibar”?

Undervisning

Du starter med et 10 dagers intensivt swahili språkkurs. Deretter begynne et spennende undervisningsforløp med fagene kulturforståelse, swahili og undervisningsmetoder, hvor du blir ”kledd godt på” til når du skal ut og undervise de lokale barna og unge, samt voksne Masaier i engelsk. Du vil selvfølgelig får en sertifikat og en personlig uttalelse om den undervisningen du har mottatt og at du har jobbet frivillig i utlandet.

Læs mere om undervisning

Frivillig arbeid

Gi deg selv en utfordring! Stå i et lite klasserom på skolen i landsbyen og undervise i engelsk og matte. Her jobber vi ut fra den tanke at det frivillig arbeid skal være gøy og gjensidig berikende på tvers av kulturer. Ut over det vil du en gang i uken ta del i et lokalt prosjekt med folkehøgskoleoppholdet. Her vil du få kunnskaper som er nødvendige ved oppstart og gjennomføring av projektarbeid i utlandet.

Læs mere om frivillig arbeid

Adventure-tur og reiseuke

De fleste som deltar på Hands on Zanzibar velger også å delta på Zanzibar Folkehøgskolens 12-dagers Adventure-tur til fastlandet. Her vil du få storslått natur- og safariopplevelser, og oppleve mange spennende andre kulturer. I tillegg har du en uke fri til å reise med dine nye venner. Bungy jump i Zambia, roadtrip i Rqanda eller bestig Kilimanjaro. Ja… Afrika ligger åpen for dine føtter.

Se mere om vores adventures

Dykking, Kitesurfing og Watersport

Å være volontør er et fantastisk eventyr i seg selv, men som elev på Hands on Zanzibar har du også muligheten for å få mer action. Du kan f.eks. ta et dykkersertifikat, eller prøve kreftene dine med kitesurfing. På fritiden er det muligheter for å dra på oppdagelser på Zanzibar, snorkle med delfiner, se ville aper, spille beachvolley eller slappe av med en bok på stranda.

Se mere om dykking, Kitesurfing og Watersport

Fritid og fællesskab

Fellesskap er et nøkkelord når man snakker om å gå på folkehøgskole. Som volontør på Hands on Zanzibar kurset har du muligheten for å være en del av fellesskapet på lik fot med elevene på folkehøgskole. I introukene er det teambuilding aktiviteter for alle, slik at det er en god sosial grobunn for alle. Å reise i Afrika med nye venner med samme interesser forsterker de intense opplevelsene og gir et sterkt samhold. Det hjemmet du får hos oss er unikt for en folkehøgskole i utlandet.

Kulturelt

At lave frivillig arbeid i Afrika, er en øyeåpner for kulturens mangfoldigheter. Vi ønsker å bidra til et annet blikk på Afrika som den tredje verden. Du vil oppleve Afrikas gyngende grund på godt og vondt, i rikdom og i fattigdom, i kaos og idyll, og ja, du vil elske det! Du vil bli styrke dine kjennskaper til din egen kultur og være sikker på at du kommer til å trives i swahilikulturen.

Innhold i våres 4 måneders Hands on Zanzibar

Uke 1-2 introduksjon og swahili

Swahili • Introduksjon til lokalsamfundet

Du begynner med et spennende 10 dagers intensivt swahili språkkurs. Det er en introduksjon til skolens område og den lokale landsbyen. Det vil også være koselige kvelder med bål og morsomme innslag så vi så smått kan begynne å bli kjent med hverandre.

Uke 3 Folkehøgskole oppholdet ankommer

Teambulding • Prosjekt

De som er på folkehøgskole oppholdet ankommer Zanzibar og vi gir dem en varm velkomst. Etter det kommer uken til å gå med å bli godt kjent med hverandre igjennom gøy og lærerik teambuilding. Det vil også være en introduksjon til det frivillige arbeide med de lokale prosjektene og dere vil få et godt utgangspunkt for å jobbe med lokalsamfunnet.

Uke 4-5 Aktivitetsuker med undervisning

Dykking • Undervisning • Prosjekt • Workshops

De av dere som vil ta dykkersertifikatet begynner på det og kan oppleve det fantastiske livet på korallrevet utenfor Paje. Dessuten vil dere begynne på undervisningen i kulturforståelse, dra på spennende turer og få en introduksjon til didaktikk og undervisningsplanlegging. Vi jobber videre med de lokale prosjektene og vil også tilby forskjellige workshops og debattkvelder.

Uke 6-9 Frivillig arbeide og undervisning

Frivillig arbeide • Kulturforståelse • Prosjekt • Swahili

Det er nå du skal ut og undervise. Dere kommer til å undervise i små grupper på den lokale skolen tre ganger om uken hvor dere kommer til å lære barna engelsk eller mattematikk. Utenom det vil dere ha engelskundervisning en-to ganger om uken med voksne masaier. Samtidig fortsetter du med swahili og kulturforståelse, hvor du vil ha kulturforståelse sammen med dem fra folkehøgskolen. De lokale prosjektene fortsetter og dere vil begynne å få god kjennskap til hvordan tingene fungerer på Zanzibar.

Uke 10-11 Adventure-tur

Safari • Hiking • Eventyr

Nå blir det sykt fett! Hvis du har lyst skal du pakke sekken og dra med på en 12 dagers tur til fastlandet sammen med dem fra folkehøgskolen. Her venter storslått natur, safari i verdensklasse og et nært møte med den tansanianske kulturen.

Uke 12-15 Frivillig arbeide og undervisning

Frivillig arbeide • Kulturforståelse • Prosjekt • Swahili

Tilbake i hjemlige omgivelser på Zanzibar forsetter du å undervise på de lokale skolene og å undervise masaiene. Dessuten forsetter du å lære mer om begrepet kultur i kulturforståelse, du har utvidet swahili og de lokale prosjektene med folkehøgskolen er i full gang.

Uke 16 Reiseuke

Backpacking • Kilimanjaro • Zambia m.m.

Denne uken er deres mulighet til å reise på egenhånd. Sammen med dine nye venner kan du f.eks. reise til Victoria Falls i Zambia og bungyjumpe enhet leie en bil og dra på roadtrip i Sør-Afrika. Du kan også ta utfordringen i å bestige det høyeste fjellet på det afrikanske kontinentet, Kilimanjaro. Bare reiselysten setter grenser.

Uke 17-(18) Undervisning og avslutning

Frivillig arbeide • Prosjekt • Kulturforståelse • Swahili • Avslutning

Undervisningsfagene avsluttes og det samme gjør undervisningen på skolene og av masaier. De lokale prosjektene avsluttes med en overlevering til neste kull med elever. Vi ser tilbake på de foregående 4 måneder og rundt på de nye vennene du kommet til å ha for resten livet. Vi koser oss, fester, danser, ler, griner og nyter livet i fulle drag.

Avreise og priser

Våren 2020

 

RABATT NÅ***

07. Feb – 07. Juni*

 

7.009 EUR

69.970 NOK**

8.011 EUR

79.970 NOK**

Høsten 2020

 

RABATT NÅ***

06. Aug – 05. Dec*

 

7.209 EUR

71.974 NOK**

8.211 EUR

81.974 NOK**

* Datoerne er +/- et par dage indtil flybilletter er endeligt indkøbt og vil være 10 dage tidligere, hvis intensivt swahilikursus er tilvalgt.
** Alle indbetalinger skal være i euro, da vi overfører pengene til Tanzania i euro. Den norske pris er vejledende og følger euroens dagskurs.

*** Lige nu giver vi 10.000 NOK i rabat til alle nordmænd. Zanzibar Højskolen sætter stor værdi i, at vi har en god blanding af elever fra hele skandinavien. Grundet stor ændring i den norske valutakurs i forhold til euroen (som der betales i) har vi valgt, at give alle nordmænd 10.000 NOK i afslag af den oprindelige pris. NB. Rabatten ændres i tilfælde af, at den norske valutakurs stabiliseres ifht. euroen. I så fald vil rabatten frafalde, medmindre man allerede har indbetalt.

Early Bird

Få 1000 NOK i lommepenger til forbruk på skolen!

Start februar: påmeldingsfrist for å få early bird er d. 22. september

Start august: påmeldingsfrist for å få early bird er d. 24. mars

Folkehøgskoleoppholdet ditt i utlandet begynner nå!

Meld deg på her

Hva som er inkludert

Fly

Tur retur fra København

Mat og drikke

Alle måltider og drikkevand er fuldt inkludert på folkehøgskolen samt på våre udflukter.

Bolig

På folkehøgskolen deler du en hyggelig bolig med 4-5 personer.

Swahili kursus

Intensivt swahili kursus på Zanzibar 10 dage før højskolens opstart.

Donation til frivillig arbeide på 130 € ( 1000 DKK)

Pengene går ubeskåret til de samarbeidsprosjekter vi er felles om med lokalbefolkningen

Mulige tilvalg

PADI dykkersertifikat fra ca. 440 $

Velg mellom 4 forskjellige spesialdesignede dykkerpakker, hvor det finnes noe for en hver smak.

Kitesurfing fra ca. 124 $

Velg mellom 3 forskjellige spesialdesignede kitesurfing pakker. Det finne noe til alle nivåer.

Bølge surfing/Watersport fra ca. 70 $

Velg mellom én eller flere vannsportsaktiviteter for eksempel surf, snorkling eller SUP (stand up paddling).

Adventure tur og udflugter +1352€

12 dages ubeskrivelig safari og adventure tur til mainland Tanzania, samt samtlige udflugter og eventyr med folkehøgskolen.

Hva sier tidligere elever om deres reise til Afrika?

“Jeg er utrolig glad for at jeg valgte HOZ! Jeg har fået utrolig meget hjem med i min rygsæk som jeg benytter i min dagligdag. Jeg tror én af de bedste ting, er tålmodighed. Pole pole kulturen og det, at tage ting med ro, har givet mig en helt særlig ro omkring ting, hvor jeg normalt ikke havde nogen form for tålmodighed. Derudover har jeg lært, at der altid er en plan C, hvis ikke plan A og B virkede.”

– Katrine Holmgaard Knudsen

”Når jeg står i dag og kikker tilbake på mine opplevelser kan jeg ikke være mer glad for at jeg valgte Hands on Zanzibar. Møtet med en ny kultur var veldig øyeåpnende, en kultur jeg kom veldigtett på fordi jeg hadde så mye med lokalbefolkningen å gjøre.”

– Magnus Juelsborg Karsten

Informasjonsmøter

Ta med en venn og møte oss personlig, slik at vi kan fortelle deg mer om våre erfaringer og livet på Zanzibar Folkehøgskole

 

10. september • 17.30

Aalborg, Danmark

Aalborg Kongres og Kultur Center • Europa Plads 4 • 9000 Aalborg

Deltag

11. september • 17.30

Aarhus, Danmark

LYNfabrikken • Vestergade 49B • 8000 Aarhus C

Deltag

12. september • 17.30

Odense, Danmark

Harry’s Møder • Ejlskovsgade 7 • 5000 Odense

Deltag

14. september • 13.00

København, Danmark

Hal C • Arsenalvej 6 • 1436 København

Deltag

Kan ikke komme forbi?

Se vores fulde informationsvideo, lavet af tidligere elever til dig

Bli med oss på Hand on Zanzibar!

Meld deg på her

Vurderer du...?