HøjskolelivetMød en...

Jeg stupte i det, med hodet først / Part 1

By February 27, 2017 April 6th, 2017 No Comments

Fra venstre: Christian Lund (19) Vetle Holtan (19), Vemund S. Aschjem (20) og Adrian Lundblad (19).

Møt Christian, Vetle, Vemund, og Adrian, dette halvårets norske elever. Vi satt oss ned sammen med gutta, og fikk et lite innblikk i hvem de er, og hvorfor de har valgt å reise til Zanzibar Folkehøgskole.
Les med, og finn ut hvorfor gutta syns det er ’pisse godt’ med et friår på den danske folkehøgskolen på Zanzibar.

Hva gjorde du før du kom til Zanzibar Folkehøgskole?

Vemund: Jeg gikk på Mysen videregående skole, og tok meg et friår etter det, hvor jeg jobba på et lager hos Brødrene Dahl for å tjene penger, så jeg kunne komme hit.

Christian: Da jeg var ferdig på Nøtterøy videregående skole, tok jeg et friår. Jeg har både reist og jobba på XXL og MX-sport i Tønsberg.

Vetle: Jeg tok et friår etter at jeg var ferdig på Nøtterøy videregående skole, og da jobbet jeg på Sandeåsen skole som assistent og lærervikar.

Adrian: Etter at jeg var ferdig på Mysen Videregående, var jeg skolelei og bestemte meg for å ta et friår for å jobbe som formann hos Entreprenør1 A/S, og senere reise til Zanzibar.

Hva er planene dine etter oppholdet på Zanzibar?

Christian: Zanzibar-turen kommer til å påvirke det litt, med tanke på at jeg får mer lyst til å reise, men kanskje studere et kult sted, samme hvilket studie, så lenge det er et kult sted, haha.
Jeg tenker kanskje Australia, eller Sogndal og skikjøring, som er gøy, også kan man ha utvekslingsår, som er viktig å huske på!

Adrian: Jeg er litt usikker, men håper jeg får innputt herfra, og noen pekepinner for å forandre meg litt.

Hva tror du dette friåret vil gi deg, på det personlige plan?

Vemund: Jeg har hatt veldig høye forhåpninger egentlig, men jeg håper jo at jeg kommer til å bli mer utadvendt, ææ, at jeg ikke er så redd for ting, og at jeg får lyst til å oppleve mer av livet.

Christian: Opplevelser, helt klart! Det tror jeg er det meste jeg kommer til å få ut av det; lære om kulturforskjeller, swahili og hvordan man snakker med de maisaiene her og alt mulig sånt no, og venne seg til varmen, hehehe 😉

Vetle:
kanskje litt mer motivering til å starte på studier videre, og ha det gøy først og fremst!

Adrian: Ehh det veit jeg ikke, mulig mer motivasjon til å studere videre. Motivasjonen fra videregående var veldig bånn, så da må jeg prøve å finne en kilde til motivasjonen.

Kan du sette noen få ord på de første dagene på Zanzibar Folkehøgskole?

Christian: Æææh digg, smud, behagelig, alt sånt no. Det har vært mye i starten, men det er bare for å komme fort inn i tingene, og hvordan det fungerer.

Vemund: Spennende, morsomt, varmt og svett.

Vetle: Uhmm, det har vært morsomt, og vi har gjort mye!

Adrian: Fantastiske, spennende, og lærerike!

Jeg stupte i det, med hodet først / Part 2

Følg med i neste uke, og finn ut av hvorfor Vemund stupte i det med hodet først. Vi spør blant annet om forventningene til oppholdet, og hvordan en hverdag sammen med danske ungdommer i Afrika er.

Pssst: Gå ikke glipp av Vetle’s snap-takeover denne uken. Skynd deg og legg til @Zhoejskolen for mer snadder fra gutta!