Frivilligt ArbejdeHøjskolelivetHvad sker der nu?Kulturmødet

Lokale samarbeidsprosjekter

By April 3, 2017 April 6th, 2017 No Comments

Har du noen gang tenkt på hvor heldige vi er, som lever i et samfunn hvor egentlig alt fungerer? Vi har strøm 24 timer i døgnet, treningssenter vi kan trene i, skoler, kinoer, fotballbaner med nyslått gress, og mye mer. Har du videre tenkt på, at andre ikke har dette? Les med, og hør hva vi på Zanzibar Folkehøgskole jobber med, for å gjøre en forskjell.

På Zanzibar Folkehøgskolen er vi opptatte av å ta vare på de som er rundt oss, og skape en større likhet og forståelse mellem den skandinaviske og tanznianske kulturen. Noe av det vi fokuserer på er derfor samarbeidsprosjekter, med de lokale. Zanzibar har ikke de samme ressursene som vi har hjemme i Norge, og derfor går vi sammen med lokalsamfunnet, for å prøve å gjøre en forskjell.

Hva er det så man kan gjøre for et lokalsamfunn på Zanzibar? På Zanzibar Folkehøgskole har elevene gått sammen om 10 samarbeidsprosjekter. Les med for å få et innblikk i noen av prosjektene.

Sportsdag FEB17 300KB-14Byggeprosjekt – Fotballbane

På Zanzibar elsker både de lokale og elevene å spille fotball så snart solen har lagt seg litt. Dette prosjektet går ut på å bygge en fotballbane, i samarbeide med de lokale. Banen skal være ved siden av Paje School, og blir en elve-manns bane, med to store metallmål, benker til tilskuere og lag, samt et dommerbord med skygge. Utover dette blir banen oppmerket med hjørneflagg, da det er vanskelig å markere opp banen i sand.

Anders, prosjektformann

Journalister

I journalist-gruppen har vi prøvd å fokusere mer på lokalsamfunnet. Vi har derfor opprettet en facebook-side som heter Humans Of Paje, Zanzibar. Her forteller lokale mennesker en liten historie fra livet deres, som vi får lov til å dele med resten av verden.

Utover dette har vi hengt opp en tavle på Paje School, hvor folk kan henge opp beskjeder om ting som skjer rundt i Paje. Til sist har vi skolens danske blogg, hvor vi forteller om egne opplevelser fra livet på Zanzibar Folkehøgskole.

Line, prosjektformann

Sportsevent

Sportsevent-gruppen arrangerer noen forskjellige eventer med fokus på fotball. Vi hadde for eksempel en lokal fotballturnering i går, som ble en stor suksess med mange lokale i alle aldre – både som tilskuere og deltakere.

I mai avholder vi en større turnering for flere småbyer her på Zanzibar. Dette promoverer vi ved å henge opp en flyer på oppslagstavlen på skolen i Paje, som journalistgruppen har organisert.

Simon, prosjektformann

Byggeprosjekt Paje School

På Paje School mangler de klasserom til både elever, og oppbevaring av bord og stoler. Dette har byggeprosjekt-gruppen tenkt seg å gjøre noe med.

Sammen organiserer vi prosjektet og bestiller materialer, slik at de lokale kan starte med tilbygget.

Foreløpig har de lokale bygd selve fundamentet, og prosjektet regnes å være ferdig om et par måneder.

Peter, prosjektmedlem

Filmklubb / Landsbykino

I filmklubben har vi kommet opp med en ide om å samle folk så de kan gå på kino. Vi leier film i den lokale Blockbuster, og hver film koster 1000 shillings (4 kroner). Vi setter opp kinoen utenfor Paje School, også kan alle komme og se film fra vår egen prosjektor og gode høyttalere. På første kino-dag kom det over 150 mennesker, det var ren suksess!

I tillegg til dette, lærer vi også barna hvordan man kan redigere bilder, og hvordan man filmer med et kamera. Det syns de er kjempe gøy.

Reva, prosjektmedlem

English club

På Secondary School i Paje foregår undervisningen på engelsk, og når de kommer opp til 4 klasse, har de en engelsk-test. Denne testen er det dessverre mange som ikke består, og dette har English-club ønsket å gjøre noe med. Hver fredag fra 17:00 til 18:00 underviser vi derfor i engelsk, for de som ønsker det. Her har vi engelsk-leker og synger engelske sanger.

Magnus, prosjektets kasser

Utover disse syv prosjektene finnes grupper som driver med Crossfit og Volleyball, og en lekegruppe. Følg med løpende på Snapchat (Zhoejskolen) og Instagram (Zanzibarhoejskolen).