Zanzibar Folkehøgskole

Folkehøgskole i utlandet

Folkehøgskole med dybde og mange eventyr

Fire måneder med kurs, frivillig arbeid og adventure! 

Oppholdet byr på et hav av spennende aktiviteter og utflukter, samt nye vennskap blant danske, norske og lokale. Med nytenkende undervisning, lokale samarbeidsprosjekter og mange utfordringer både over og under vann, tar vi deg med på et eventyr i Afrika, som med garanti byr på mye mer enn du kan forestille deg. Et eventyr i Afrika, som er sammensatt med formålet om å utvide din horisont, styrke selvoppfattelse din og ikke minst, å gi deg en større kulturforståelse, og et bedre kjennskap til den natur vi er omgitt av.

Hva får du med deg, når du reiser til Afrika med oss?

Undervisning

På Zanzibar Folkehøgskole har vi et supert kvalifisert og engasjert lærerteam, som har skapt et nøye sammensatt program, som vil utvide din ”refleksjonsbagasje”. De fem undervisningsfagene er selvinnsikt, kulturforståelse, miljøkunnskap, sport og swahili. Du vil etter oppholdet få et sertifikat og en personlig uttalelse fra undervisningen du har deltatt i, og at du har arbeidet frivillig i utlandet.

Les mer om undervisning

Frivillig arbeid

Vårt frivillige arbeid i Afrika er bygget opp rundt noen spennende lokale samarbejdsprojekter. Vår tilgang er, at det skal være gøy og likeverdig samarbeide på tvers av kulturer. Du vil forstå kompleksiteten ved å jobbe i et annet land og i en annen kultur. Du vil få verktøy som er nødvendig ved oppstart og gjennomføring av prosjektarbeider, samt å ta ansvar og bruke det i prosjektene.

Les mer om frivillig arbeid

Adventure-tur og reiseuke

Det er NÅ du skal reise og oppleve! Folkehøgskoleoppholdet gir deg en uforglemmelig 12-dagers Adventure Tour til fastlandet, med imponerende fjellturer, storslått safari og et tett møte med fremmede kulturer. Du har også en uke fri til å reise ut med dine nye folkehøgskolevenner. Bunjy Jump i Zambia, roadtrip i Rwanda eller bestig Kilimanjaro. Ja … Afrika ligger åpen for dine føtter.

Les mer om adventures

Dykking, kitesurfing og Watersport

Folkehøgskole oppholdet på Zanzibar gir deg mulighet for å ta dykkersertifikatet i det turkisblå Indiske havet og prøve krefter med kite-, wavesurfing eller andre watersports. Blir du bitt av vannsporten eller det tropiske koralrevet kan du etterfølgende dykke og kitesurfe i fritiden. Er du ikke like glad i vann kan vi tilby et spennende program med kulturelle innslag og spennende utflukter.

Mer om dykking, surfing og Watersport

Fritid og fellesskab

Forbered deg på å få venner for livet. Å reise i Afrika med nye venner forsterker de intense opplevelsene og fir et sterk samhold. Du vil få et folkehøgskoleopphold i utlandet hvor fellesskap og nærvær står i sentrum. På fritiden har du rikelig med muligheter for å dra på oppdagelser, spille beach volley eller slappe av med en bok på stranda. Det hjemmet du får hos oss er unikt for en folkehøgskole i utlandet.

Kulturelt

Å dra på folkehøgskole i utlandet og ikke minst i Afrika er en kjempe opplevelse og ikke minst en øyenåpner for kulturens mangfoldigheter. Vi ønsker å bidra til et andet blikk på Afrika som den tredje verden. Du vil oppleve Afrikas gyngende grund på godt og ondt, i rikdom og fattigdom, i kaos og idyll og ja, du vil elske det! Du vil bli styrket i å forstå din egen kultur og vær sikker på at du kommer til å trives godt i swahilikulturen

Innhold i våres 4 måneders folkehøgskoleoppholdet

Uke 1 Introduksjon

Teambulding • Prosjekt • Swahili

Vi begynner med å bli godt kjent med hverandre. Det vil være en introduksjon til skolens område, den lokale landsbyen og swahili. Det vil også være en introduksjon til samarbeidsprosjektene og dere vil få et godt utgangspunkt for å jobbe med lokalsamfunnet.

Uke 2-3 Watersport og aktivitetsuker

Dykking • Uttlukter og kreative innslag • Prosjekt • Workshops

De av dere som vil ta dykkersertifikatet begynner på det, og kan oppleve det fantastiske livet på korallrevet utenfor Paje. Hvis du ikke ønsker å dykke tilbyr vi utflukter til fantastiske steder på Zanzibar og lokale kreative innslag. Vi jobber videre med samarbeidsprosjektene og vil dessuten tilby forskjellige workshops og debattkvelder.

Uke 4-8 Undervisningsuker

Sport • Selvinnsikt • Miljøkunnskap • Kulturforståelse • Prosjekt • Swahili

Undervisningen begynner. Undervisningen byr på spennende utflukter, utfordrende øvelser, refleksjon, fordypelse og mye moro. Etter kurset får du et kursbevis på deltagelse i de forskjellige fagene. Det er INGEN eksamener. Samarbeidsprosjektene forsetter og dere vil begynne å ha et god kjennskap til hvordan tingene fungere på Zanzibar.

Uke 9-10 Adventure-tur

Safari • Hiking • Eventyr

Sekken skal pakkes og så drar vi mot fastlandet, hvor 12 dager med fantastiske opplevelser venter. Dere vil oppleve den tansanianske kulturen på nært hold, samt den storslåtte naturen og dyrelivet på savannen.

Uke 11-13 Undervisningsuker

Sport • Selvinnsikt • Miljøkunnskap • Kulturforståelse • Prosjekt • Swahili

Tilbake i hjemlige omgivelser på Zanzibar fortsetter vi med fagene og samarbeidsprosjektene.

Uke 14 Rejseuke

Backpacking • Kilimanjaro • Zambia m.m.

Denne uken har dere mulighet for å reise på egenhånd. Sammen med nye venner kan du f.eks. reise til Victoria Falls i Zambia og bungyjumpe eller leie en bil og dra på roadtrip i Sør-Afrika. Du kan også ta utfordringen i å bestige det høyeste fjellet på det afrikanske kontinentet, Kilimanjaro. Bare reiselysten setter grenser.

Uke 15-16 Undervisningsuker og avslutning

Projekt • Miljøkunnskap • Kulturforståelse • Selvinnsikt • Sport • Swahili • Avslutning

Undervisningsfagene avsluttes og samarbeidsprosjektene slutter med en overlevering til det neste kull. Vi ser tilbake på de 4 foregående måneder, og rundt på våre nye venner som vi vil ha for resten av livet. Vi koser oss, fester, danser, ler, griner og nyter livet i fulle drag.

Avreise og priser

Våren 2020

 

RABAT LIGE NU***

17. Feb – 06. Jun*

 

8.706 EUR

87.059 NOK**

9.884 EUR

97.059 NOK**

Høsten 2020

 

RABAT LIGE NU***

16. Aug – 05. Dec*

 

9.128 EUR

91.107 NOK**

10.131 EUR

101.107 NOK**

* Datoerne er +/- et par dage indtil flybilletter er endeligt indkøbt og vil være 10 dage tidligere, hvis intensivt swahilikursus er tilvalgt.
** Alle indbetalinger skal være i euro, da vi overfører pengene til Tanzania i euro. Den norske pris er vejledende og følger euroens dagskurs.

*** Lige nu giver vi 10.000 NOK i rabat til alle nordmænd. Zanzibar Højskolen sætter stor værdi i, at vi har en god blanding af elever fra hele skandinavien. Grundet stor ændring i den norske valutakurs i forhold til euroen (som der betales i) har vi valgt, at give alle nordmænd 10.000 NOK i afslag af den oprindelige pris. NB. Rabatten ændres i tilfælde af, at den norske valutakurs stabiliseres ifht. euroen. I så fald vil rabatten frafalde, medmindre man allerede har indbetalt.

Early Bird

Få 1000 NOK i lommepenger til forbruk på skolen!

Start februar: påmeldingsfrist for å få early bird er d. 22. september

Start august: påmeldingsfrist for å få early bird er d. 24. mars

Folkehøgskoleoppholdet ditt i utlandet begynner nå!

Tilmed dig nå
Vurderer du..?

Hva er inkluderet?

Fly

Tur retur fra København

Mat og drikke

Alle måltider og drikkevand er fuldt inkludert på folkehøgskolen samt på våre udflukter.

Bolig

På folkehøgskolen deler du en hyggelig bolig med 4-5 personer.

Adventure-tur og utflukter

12 dagers ubeskrivelig safari og adventure-tur til mainland Tanzania, samt samtlige utflukter og eventyr med folkehøgskolen.

Donation til frivillig arbeide på 130 € ( 1000 DKK)

Pengene går ubeskåret til de samarbeidsprosjekter vi er felles om med lokalbefolkningen

Mulige tilvalg

Swahili kursus +546€

Intensivt swahili kursus på Zanzibar 10 dage før højskolens opstart.

PADI dykkersertifikat fra ca. 440 $

Velg mellom 4 forskjellige spesialdesignede dykkerpakker, hvor det finnes noe for en hver smak.

Kitesurfing fra ca. 124 $

Velg mellom 3 forskjellige spesialdesignede kitesurfing pakker. Det finne noe til alle nivåer.

Bølgesurfing/Watersport fra ca. 70 $

Velg mellom én eller flere vannsportsaktiviteter for eksempel surf, snorkling eller SUP (stand up paddling).

Hva sier tidligere elever om deres reise til Afrika?

“Mitt opphold på Zanzibar Folkehøgskole har gitt mig mange gode ting med i sekken, som jeg vil ta med meg videre i livet. Kombinasjonen av å reise og dra på folkehøgskole har vært perfekt, da det ga meg mulighet for å reflektere over den reisen jeg var på både i forhold til meg selv, men samtidig også i forhold til den kultur jeg levde og oppholdte mig i”.

– Anne Sofie

”Jeg meldte meg på Zanzibar folkehøgskole, mest fordi den passet til den utdannelsen jeg ønsket å søke på. For meg var det veldig vanskelig å skulle forlate mine daglige rutiner og trygge rammer, men kort tid etter vi ankom folkehøgskolen, fant jeg ut av at det nok var en av de beste valgene jeg noe gang har tatt”.

– Emil Savne

Informasjonsmøter

Ta med en venn og møte oss personlig, slik at vi kan fortelle deg mer om våre erfaringer og livet på Zanzibar Folkehøgskole

10. september • 17.30

Aalborg, Danmark

Aalborg Kongres og Kultur Center • Europa Plads 4, 9000 Aalborg

Delta

11. september • 17.30

Aarhus, Danmark

LYNfabrikken • Vestergade 49B, uropa Plads 4, 9000 Aalborg

Delta

12. september • 17.30

Odense, Danmark

Harrys Møder • Ejlskovsgade 7, 5000 Odense

Delta

14. september • 13.00

København, Danmark

Hal C • Arsenalvej 6, 1436 Kbh K

Delta

Kan ikke komme forbi?

Se våre informasjonsvideo, lavet af tidligere elever til deg

Bli med oss på Zanzibar Folkehøgskole!

Meld deg på her

Vurderer du...?