Chat with us, powered by LiveChat
HøjskolelivetHvad sker der nu?

Bli en Open Water Diver

By March 27, 2017April 6th, 2017No Comments

Har du alltid hatt lyst til å finne ut av hva som skjuler seg under havoverflaten? På Zanzibar Folkehøgskole får du muligheten til å møte Nemo og alle vennene hans, ved å bli en Open Water Diver. 

Les med, og finn ut av hva det innebærer å bli en Open Water Diver.

Før du reiser til Zanzibar Folkehøgskole, skal du utfylle en helseerklæring. Har du for eksempel astma eller ryggproblemer, skal du få en godkjennelse fra legen, før du kan gå i gang med dykkerkurset. Som trinn to skal du gjennom en dykkerteori , som foregår på nettet, og som blant annet handler om trykk, utstyr, sikkerhet og generelle regler man skal vite som dykker. Det er også viktig at du har med egen maske, snorkel og finner, når du kommer til Zanzibar.

Når du endelig har kommet ned til skolen, samles alt i en dykker-eksamen. Utover teorien, skal du også bestå noen forskjellige svømmetester, blant annet å snorkle 300 meter, og flyte i vannet i ti minutter uten å treffe bunnen.

Etter at dette er bestått, går du over til fem obligatoriske basseng-sesjoner. Her utfører du noen basisøvelser, som for eksempel å tømme masken for vann, gjenfinne regulatoren og bli vant til det å være i og under vann. Du utfører også noen sikkerhetsøvelser, hvor du blant annet inhalerer luft fra din egen dykke-partner.

Fullfører du alle basseng-øvelsene, fortsetter du med fire åpen vanns dykk. Hvert dykk inneholder øvelser som dere allerede har øvd på i bassenget. Utover dette øver dere i det å bruke kompass, så dere kan finne tilbake til der dere kom fra. Når alle øvelsene er fullført og godkjent, og dere endelig får oppleve det som lever under vann, ser dere blant annet sjøhester, sjøknelere, rokker, dragefisker og trompetfisker.

Er de ikke flotte? 

Loggbog er en stor del av det å bli en sertifisert dykker. I loggboken skriver du blant annet inn vanntemperatur, hvor langt dykket var og hva du så. Dette gjør det lettere for alle å snakke om opplevelsen, og samtidig kunne stille spørsmål til Marie, som er vår dyktige dykkeinstruktør. Visste du forresten at klovnefisk kan skifte kjønn?

GRATULERER! Du har nå bestått kurset, og kan kalle deg selv en Open Water Diver.

Gjennom hele kurset, blir alt vist og forklart før øvelsene blir utført. Selv om det er mange elever på én gang, får alle muligheten til å øve seg, slik at de føler seg komfortable med det de gjør. I noen tilfeller kan du oppleve øreproblemer, men det er som regel forbundet med lite erfaring under vann, at du glemmer å trykk utlikne eller gjør det for hardt.

Vår kjære dykkerinstruktør, Marie, elsker å dykke, og syns alle burde prøve det, men påpeker samtidig at hvis det ikke er noe for deg, har skolen et kjempe morsomt ikke-dykker program.

Så, er du klar til å bli en Open Water Diver? Eller er du allerede sertifisert, men ønsker å komme enda dypere? På Zanzibar Folkehøgskole har du også muligheten til å bli en Advanced Diver. Da dykkere dere helt ned til 30 meter, og får blant annet oppleve havet i måneskinn blant hummer, pyntekrabber, snegler, og selvlysende plangton ved navn morild. Sist men ikke minst, dykker vi ned i dypet for å samle opp søppel, slik at koraller og fisk kan leve enda lenger!

Ikke glem å følge oss på Snapchat @zanzibarhojskolen og Instagram #zanzibarhoejskolen, for nye oppdateringer hver dag.

Sea you!

Leave a Reply