Chat with us, powered by LiveChat
AdventuresHøjskolelivetHvad sker der nu?

Se, SIMBA!

By March 13, 2017April 6th, 2017No Comments

Er Løvenes Konge en av dine yndlingsfilmer, og har du en frihelg, til å kunne gjøre akkurat hva du vil? Vi guider deg gjennom en helgetur til Mikumi Nasjonalpark, i Morogoro, Tanzania.

Reisen startet på Zanzibar Folkehøgskole, hvor Mr. Masai hadde planlagt en safaritur for oss, vi sent vil glemme.

Dag et

Vi starter dagen 05.00 fredag morgen, og en av våre trofaste sjåfører, Eddy, står klar for å kjøre oss til flyplassen på Zanzibar. Det er en deilig og kjøling morgen, med sekken på ryggen, klare for nye eventyr. Hvilket dyr kommer vi til å oppleve først, tenker jeg, mens jeg nyter bilens aircondition, og solen som snart står opp.

Vi vinker farvel til Eddy, og plutselig sitter vi i et bitte lille 13 manns fly, på vei til fastlandet, hvor Timon og Pumba venter. Flyturen tar ikke mer enn 20 minutter, så vi rekker så vidt å nyte den fine utsikten, før innflygningen til fastlandet starter.

Vell fremme står guiden vår, Richard, og venter på oss, med et skilt i den ene hånden, og et vink i den andre. Han viser vei til den kuleste safari-bilen, med zebra-sæder, og ved siden av står helgens sjåfør; (Hakuna) Matata. Han har et brett smil om munnen, og pilotbrillene godt plantet på hodet, mens han forteller at neste etappe blir på 7 timer, med en lunsj på halvveien.

Vi ankommer innkjøringen til Mikumi Nasjonalpark 16:00, hvor vi får en liten kvelds-safari, før vi slår leir på Tan Swizz hotell. Psst; Jeg har allerede sett en giraff gjemme seg under et tre!

The Circle of life

Bilen ruller sakte men sikkert gjennom porten, og vi får et lite flashback til Løvenes Konge, og kan ikke la være med å nynne ‘Circle of life’ i kor. Det ene dyret etter det andre dukker opp, mens Matata geleider oss gjennom parken. “Se, det står fire elefanter rett der borte”, sier Richard. Kamera-lydene begynner å gå, og plutselig hopper en flokk antiloper over veien. Vi ruller videre, og kjører ikke langt før vi oppdager Simba og alle vennene hans. De ligger samlet, og nyter den kjølige brisen som er på vei inn savannen. What a day!

Dag to  

Vi våkner som små barn på julaften, flere dyr, flere dyr! Matata kjører ikke langt, før Julius og vennene hans sitter langs veien, og plukker lopper på hverandre. Antilopene og bøflene står til både høyre og venstre, så langt øyet kan se. Flodhestene har et eget basseng sammen med krokodillene, og noen få fugler, som nyter flodhestenes bløte rygger. Giraffene står og nyter solen, i all deres prakt, og de ser ut til å være ganske vante til oss mennesker. Vi får øye på Pumba, men Timon var dessverre ikke hjemme.

Da vi så smått avslutter dagens safari, etter å opplevd både gnuer, zebraer, giraffer, antiloper, apekatter, flodhester, vortesvin, elefanter og bøfler på nært hold, oppdager Matata noe i buskene lenger fremme på veien. “Se, SIMBA”, sier han entusiastisk. Vi sniker oss nærmere busken, og der ligger de, alle samlet i skyggen. Matata rygger bilen musestille inn mot busken, og vi står side om side med Simba! Han kikker opp, mens pusten kjører på fult gir, legger seg ned igjen, og later som ingenting. Jeg ser Simba i øynene, og tar til meg så mye av opplevelsen som mulig.

Vi avslutter dagen med et stort smil om munnen, pakker sekken og gjør oss klare til morgendagens reise tilbake til paradiset (og hjemmet) vårt, på Zanzibar.

Hakuna Matata!

 

Leave a Reply