Om oppholdet på Sommerfolkehøgskolen

Det er aldri for seint å dra på folkehøgskole!

Sommerfolkehøgskolen har sprunget ut av en lyst til å gi en anden målgruppe, enn våres typiske 4 måneders kursister, mulighet for at oppleve en unik blanding av eventyr, folkehøgskole fellesskap, swahili-kultur og personlig utvikling. Med våres mange års erfaring med å drive folkehøgskole i utlandet har vi sammensatt et program for deg, som ønsker å reise og få innsikt i et realistisk Afrika. Dessuten er det plass til fysisk utfoldelse i vann og sand, samt fest og avslapping med et ekte afrikansk tvist.

Sommerfolkehøgskole er for alle mellom 30 og 45 år, som ønsker å bli utfordret gjennom kulturmøte, få flyttet grenser og utvide deres perspektiver på seg selv og hverandre.

“Højskolen på Zanzibar har givet store oplevelser, nye venner, ro og udfordringer, sand og safari. Alt hvad jeg drømte om at få med i mine to ugers ferie”.
– Christina Otzen

Hva får du med deg?

Personlig utvikling

Du vil få testet, justert og funnet dine egne personlige grenser og få opplevelsen av å styre etter dem.

Du vil oppleve hva det gjør med deg, når den sosiale kapital, som vi kjenner fra det skandinaviske samfunn, blir redusert og utfordret. Hvordan reagerer du for eksempel, når den basale tillit utfordres i en ny kulturell kontekst? Og hvor kodeksen for mellommenneskelige relasjoner er mer forskjellig enn et kontinent kan forklare.

Du vil få utvidet dit perspektiv – iht hva du selv kommer fra og hva du møter her. Bli bevist om dine egne verdier og få nye med deg hjem.

Du vil få skapt rammen for refleksjon og diskusjon, samt kjennskap og læring av ny kultur, deg selv, dine verdier, andre mennesker og dine neste skritt – på baggrund av dine opplevelser fra møtet med Tanzania.

Les mere om undervisning

Adventure

Tanzania er kjent for noe av verdens flotteste severdigheter, som f.eks. safari i Lake Manyara og det berømte krateret Ngorogoro. I ditt opphold inngår det en uforglemmelig safari og adventure tur hvor vi selvfølgelig tar deg med til noen av Tanzanias største severdigheter, men vi skubber også litt til deg og tar deg med utenfor turistruten.

Tanzanianerne er et helt utrolig vennlig folkeferd, og det kan godt lønne seg å øve litt på sin swahili-kunnskaper hjemmefra for at kunne de viktigste hilsener.

Vi har ofte været utsatt for at folk har spurt om muligheten for å bestige ”Afrikas tak” Kilimanjaro. Skulle dette være på ønskelisten anbefaler vi at du gjør dette før eller etter kurset og det løser vi selvfølgelig også mest sannsynlig for deg.

Les mer om adventures

Kulturforståelse

Du vil få innsikt i lokale livsvilkår og forståelse for, hvordan hverdagen tar seg ut sett fra et tanzaniansk perspektiv. Du vil få innblikk og engasjement i lokale utviklingsprosjekter, som giver anledning til refleksjon og debatt om muligheter og utfordringer ved utviklings- og prosjektarbeid.

Du vil bli utfordret på ditt norske perspektiv på hverdagen gjennom møtet og samtalene med Tanzanias befolkning.

Fritid og fellesskap

Sosiale dannelse er minst like viktig som faglig dannelse, og folkehøgskolens mest privilegerte oppgave. Så forbered deg på å få nye venner på tvers av skandinavisk og afrikansk kultur. Å reise og oppleve Afrika og Tanzania er selvfølgelig fantastisk, men å dele det med nye mennesker med samme interesser, forsterker de intense opplevelser og gjør turen mye gøyere.

I fritiden er det i tillegg til å kose seg på stranden, mange aktiviteter å delta i. For eksempel fotball eller beachvolley mot de lokale, arrangere dykkerutflukter og fisketurer. Du kan leie havkajakker, kitesurfe, dykke eller snorkle blant fargestrålende fisk og flotte koraller. Eller du kan gå på oppdagelse i landsbyen.

Les mere om fritid og fellesskap

Avreise og priser

Desember 2021

27. Desember – 06. Januar

11.226 NOK

Early Bird

Meld deg på min. 5 måneder før oppstart og få 500 kr. i lommepenge til forbruk.
Ditt folkehøgskoleopphold i utlandet starter nu

Meld deg på nu

Hva sier andre om våres sommerfolkehøgskole?

To ukers ferie i Tanzania. Sol, sand og safari. Men med folkehøgskolen blev det mye mer enn det. Kjempe fort ble vi introdusert til det lokale liv, språket, den afrikanske tidoppfattelse og mye mer, som jeg ikke hadde fått med, hvis jeg selv hadde planlagt turen. Jeg kom hjem klokere, gladere og med mange opplevelser, som jeg kan dele med mine nye venner. De gidder å se alle de mange hundrede bildene.

Christina Otzen

“Det er ikke mange ferier og utenlandsopphold, som bliver sittende i kroppen så lenge som sommerfolkehøgskolen på Zanzibar gjorde for meg. Den største gaven for meg, var å oppleve Tanzania på en autentisk måte. Folkehøgskolens nettverk og instruktørenes viten var med på å åpne dørene til lokalbefolkningen og gi et nyansert innblikk i det lokale samfunnet, som jeg ikke ville ha oppnådd på en vanlig ferie. Det var også tid til å ha ferie og nyte naturen, strendene og ikke minst det fantastiske selskapet til de andre deltagere på folkehøgskolen. Skal jeg tilbake til Tanzania? Ja, det er jeg overhodet ikke i tvil om.”

Simon Emil Dreyer