Om Swahili kurset

Swahili er det mest utbredte språket i Øst-Afrika og snakkes av over 60 millioner mennesker.

Til deg som virkelig vil lære språket, tilbyder vi et intensivt swahilikurs på 10 dager.

Kurset kan bli tatt individuelt, som et intensivt kurs for deg som gjerne vil bruke 10 dage i paradis, samtidig som du lærer noe nyt. Men det er også for de av vår kursister, som på de lange oppholdene gjerne vil utvide sin ”språklig verktøykasse” til bruk i deres fire måneder på Zanzibar Folkehøgskole eller Hands on Zanzibar.

Du vil i undervisningen fort lære mange nyttige ord og setninger, som du vil kunne bruke i dagligdagen, og her vil du oppleve at litt swahili kunnskaper, er en stor fordel og en fantastisk ”isbryter” når man møter nye mennesker.

Du vil også fort oppleve, å kunne forstå brudstykker og sammenhenger i de lokales samtaler og hvis du virkelig henger i, kan du virkelig nå langt med språket!

Hakuna Matata 😉

“Det ga meg utrolig stor språkkunnskap og en mye større forståelse for swahili kulturen”

Hva får du med deg?

Utdannelse

Du får et bevis på at du har gjennomført 10 dagers intensiv swahili språkkurs.

Er du en av de som skal videre på de lange kursene, vil du helt klart få større utbytte i det frivillige arbeid og deltagelse i prosjektarbeidet fordi du snakker språket.

Du får mulighet for å få 10 deilige dager på Zanzibar før ditt egentlige kurs begynner.

Les mer om undervisningen

Adventure

Swahili programmet er veldig intensivt. Men ønsker du å komme en uke før eller bli en uke etter, er det stor mulighet for å ha sine egne små utflukter på øyen. Det kunne for eksempel være å dra på delfinsafari, spice tour eller kanskje prøve Stand Up Paddeling i vidunderlige mangrove formasjoner.

Det er heller ikke unormalt at det er noen i gruppen som ikke vil gå glipp av de helt store Afrika eventyrene når de allerede er i Tanzania, så dette prøver vi selvfølgelig også å imøtekomme, på den måten at du både før eller etter kurset vil ha mulighet for at delta på en unik safari eller kanskje også en fjelltur på verdens høyeste frittstående fjell Kilimanjaro.

Les mer om våres Adventures

Kulturelt

Det å reise til Zanzibar og Tanzania er i det hele tatt en stor kulturell berikende opplevelse. Du bor på Zanzibar Folkehøgskole, hvor kultursammensmeltning har funnet sted de siste 11 årene og personalet og lokale i området er veldig involvert i det som skjer og oftest mer enn gjerne deltar i en volley kamp eller kanskje viser deg rundt i den lokale landsby.

Det vil også være mulig å se noen av de prosjekter som Zanzibar folkehøgskole har været en del av gjennom årene og det er garantert at våres kulturforskjeller vil være et stort samtale emne under middagene.

Fritid og fellesskap

Sosiale dannelse er minst like viktig som faglig dannelse, og folkehøgskolens mest privilegerte oppgave. Så forbered deg på å få nye venner på tvers av skandinavisk og afrikansk kultur. Å reise og oppleve Afrika og Tanzania er selvfølgelig fantastisk, men å dele det med nye mennesker med samme interesser, forsterker de intense opplevelser og gjør turen mye gøyere.

I fritiden er det i tillegg til å kose seg på stranden, mange aktiviteter å delta i. For eksempel fotball eller beachvolley mot de lokale, ellers kan du gå på oppdagelse i landsbyen.

Til de som skal delta på de lange kursene, vil de helt store “bli-kjent-lekene” vente til vi alle er samlet på Zanzibar.

Les mer om fritid og fellesskap

Avreise og priser

Februar 2021

06. Feb – 16. Feb.

6.430 NOK

August 2021

06. Aug – 16. Aug

6.591 NOK

* Datoerne er +/- et par dage indtil flybilletter er endeligt indkøbt.

sammenlign vores korte kurser

Early Bird

Meld deg på min. 5 måneder før oppstart og få 500 kr. i lommepenge til forbruk.
Ditt folkehøgskoleopphold i utlandet begynner nu

Meld deg på nu