Sommer folkehøgskole

safari og hiking

Safari og hiking på sommer folkehøgskole

På sommerhøjskolen kommer du også ud på en skøn adventure tur. Dog er den lidt kortere end på vores lange ophold, da tiden desværre ikke rigtig er med os. Nedenstående er de områder og seværdigheder som indgår i adventure turen. God fornøjelse

Rift Valley

Den første dagen er en ”Walking Safari” i bunnen av Rift Valley hvor noen massaier viser oss rundt på deres hjemtrakter. Rift Valley er verdens største revne i jordskorpen. Den begynner sør i Tyrkia og igjennom Kenya, Uganda og Tanzania. Den er mer enn 8700 km lang. Stedet kalles også ”Menneskets Vugge” og det er funnet fossiler fra de første menneskene på jorden. Nyt utsikten!

 

Tarangire National Park

Denne dagen byr på den første ”Game drive safari”. Tarangire er en av Afrikas vakreste nasjonalparker. Den er 2600 km2 og her det er mulighet for å se store grupper av elefanter, tre klatrende løver, pyton og alt det som hører til på savannen.

 

Ngorongoro Krateret

Ngorongoro Krateret er toppen av en sammenfalt vulkan, og en virkelig fantastisk naturopplevelse! I bunnen ligger en lavvannet soda sjø, Lake Magadi. Krateret er rammen rundt et rikt dyreliv, noen av dyrene lever hele livet deres i krateret, mens andre vandrer inn og ut. Det er en stor ”rovdyr-tetthet” i krateret med mange løver og hyener, men det gjelder fortsatt om å bruke øynene. Det finnes også sebraer, gaseller og bøfler. I de sumpete områdene er det flodhester, elefanter, vannbukker, bavianer og andre aper.

 

Trekking ved Mount Meru

På den siste safaridagen skal vi gå ved foten av Mount Meru. Fjellet er en vulkan som fortsatt er aktiv. Med sine 4.566 meter er den Tanzanias nesthøyeste fjell (etter Kilimanjaro). Hvis været er med oss begynner vi turen i vakker natur ved foten av fjellet og ender ved en kjempe stort fossefall. Her blir det lunsj, avslapping og bading for de som er interessert i det. Deretter går turen tilbake. På turen er det mulighet for å oppleve spennende fugler og andre små dyr som f.eks. kameleoner. Den svarte og hvite colobus apen finnes også i området.

Fortsæt eventyret

Hvis du er lysten på flere eventyr så finnes det mange muligheter. Vi hjelper gjerne med å arrangere turer til Serengeti Nationl Park eller vandreturer på Kilimanjaro.

 

This is Tanzania!

Hva sier tidligere deltakere

Våre vurderinger

Ville aldri vært opplevelsen foruten. Oppholdet utfordrer dine synspunkter og komfortsoner, gir deg redskaper til å forstå både...

Heidi Strand

Zanzibar Højskolen har været med til at danne ramme om de 4 mest fantastiske måneder i mit liv. Jeg har fået venner for livet, både i Afrika og i Danmark.

Olivia Bang

Zanzibar højskolen har givet mig masser af vidunderlige, horisont udvidende oplevelser, mit ophold har givet mig venner for livet og forståelse for ...

Christine