Involver dine nærmeste

Involver venner og familie

Besøk på folkehøgskolen, sikkerhet og sykdom

Har du en kjæreste du som kanskje ikke helt vet hvordan du skal fortelle at du gjerne vil på folkehøgskole? Eller kanskje du tror foreldrene dine vil bekymre seg over valget ditt? Da vil det ofte være en god ide å involvere dem i valget om å dra på Zanzibar Folkehøgskole. For de fleste nærme pårørende vil de være viktig å vite hva du får ut av oppholdet og hva du får med deg vider i livet. Vis dem den forrige siden ”tenk igjennom dine forventninger ”. Her kan de lese mer om hva man kan forvente å få ut av et opphold på Zanzibar Folkehøgskole og hva det kan bruker til etterpå. Vi har stort fokus på at folkehøgskolen vår skal ha gode rammer for å kunne utvikle seg personlig, faglig og sosialt. Det bør ses på som en felles investering for deg og de menneskene som bryr seg om deg.

.

Her er lidt erfaringer, som er gode at tænke over

 

Skal kjæresten bli med eller bli hjemme?

Det kan være et vanskelig valg å reise vekk fra kjæresten sin i fire måneder. Derfor er det også mange som velger å dra avgårde som kjærestepar. Vi har erfart at hvis valget er å dra avgårde alene så går fire måneder veldig fort og det vil være verd det når man blir gjenforent hjemme i Norge. Veldig mange velger også å få besøk av kjæresten mens de er på folkehøgskolen.
Les om hvordan tidligere elever håndterte det å være vekk fra kjæresten sin i fire måneder.

Adventure-Safari-fællesskab

Ta foreldre og pårørende med i vurderingene dine

Det er også naturlig at dine nære pårørende har bekymringer for sikkerhet og sykdom på Zanzibar. Nederste på denne siden kan du lese om tryggheten på skolen, sykdom og våres tilknytning til en dansk lege på Zanzibar.
Prisen for et 4 måneders opphold kan for noen umiddelbart virke som et høyt beløp. Men bruker du litt tid på å se på hva som er med i prisen og sammenligner det med en individuell reise, et folkehøgskole opphold i Skandinavia eller et normalt forbruk i Skandinavia på 4 måneder, da vil du se at det ikke er så dyrt. Man får også mye med i den samlede pakken. Er du så heldig at du får økonomisk større fra dine pårørende kan det være en god ide å inndra dem i prosessen. På den måten kan de se dette som en felles investering i deg og fremtiden din. Prisen for et opphold på Zanzibar Folkehøgskolen kan dere finne under ”priser” Her er det en overskuelig oversikt over hva som er med i prisen, og hvilke ekstra tilvalg man har mulighet for å ta under oppholdet. Det er også mange foreldre og pårørende som velger å komme på besøk. Fordelen med dette er – i tillegg til at de får en fantastisk ferie – at de får et innblikk i hverdagen din. De får også delta i noe som vil få enorm betydning for deg og som du lenge kommer til å snakke høyt om ved måltidene.
Sol og sommer bliver nydt på Zanzibar højskolen

Få besøk mens du er på folkehøgskolen

Vi vil mer enn gjerne få besøk av både foreldre, kjærester og andre pårørende på Zanzibar Folkehøgskole. Det er super hyggelig når foreldre dukker opp med leverpostei og makrell i tomat som man ikke får tak i på Zanzibar. Vi kan dessverre ikke tilby gjestene losji på Folkehøgskolen fordi det ikke er plass. Men rett ved siden av skolen er det et hyggelig hotell som er bra og billig.

Savanna & Ocean

Sjekk også Aware-tourist programmet vårt. Her kombineres et besøk på Zanzibar med safari og kulturelle innslag til en super god pris.

Se mere om vores AWARE-program

Det er viktig at du fortsatt er med i undervisningen når du har besøk. Prøv evt. å
planlegg besøket slik at du har litt fritid. Får du besøk av kjæresten din vil det være mulig å lage en avtale om at vedkommende kan spise på folkehøgskolen.

Det at have en kæreste når man skal på højskole var selvfølgelig noget jeg gjorde mig en del tanker om før jeg tog afsted. Hvordan ville det gå? Kunne man holde til det osv. Men jeg var aldrig i tvivl om jeg skulle tage afsted. Og det gik også over alt forventning! Måske også fordi min kæreste valgte at tage ned og besøge mig en uge ca. midtvejs i opholdet. Det var en fantastisk uge! Det var så dejligt at hun mødte alle mine nye venner og så de omgivelser jeg boede i. Men det var ikke kun i den uge at det var fedt, for bagefter vidste hun så hvem og hvad man snakkede om når man fortalte historier, det var næsten det bedste ved det.”

– Emil, august 2015

“Jeg hadde allerede bestilt Folkehøgskole oppholdet mitt når jeg ble kjæreste med Jeppe. Vi snakket veldig mye om at jeg skulle være borte i 4 måneder, men vi ble enig at ville klare det. Jeg var selvfølgelig nervøs for om det relativt nye forholdet vårt ville tåle en så stor utfordring, men jeg ville ikke la det stoppe meg fra å dra. Under oppholdet savnet jeg ham veldig, men nede på Zanzibar skjedde det så mye rundt én at man ofte glemte savnet. Selv om det var vanskelig noen ganger var det verd det. Jeg har fått mitt livs opplevelse, men samtidig var det også en helt fantastisk følelse å se at Jeppe sto å ventet på meg på flyplassen”.

-Mie, elev på Zanzibar Folkehøgskole august 2015

Sikkerhet og sykdom

Zanzibar er en fredelig øy

Folkehøgskolen har vært på Zanzibar siden 2004, så vi kjenner øyen godt, og lokalbefolkningen har god kjennskap til skolen. Zanzibar Folkehøgskole har igjennom årene hjulpet med mange prosjekter i lokalsamfunnet og vi godt likt på øyen. Dessuten tar folkehøgskolen alle de nødvendige forholdsreglene hvilket alltid er sunn fornuft når man er gjest i et annet land.

Dansk lege i Stone Town

Skulle en elev være så uheldig å bli syk mens vedkommende er på skolen, så harvi en avtale med en dansk lege i Stone Town. Vi er i et nytt miljø med en annerledes bakterieflora. Det er vanskelig å unngå å bli syk, men de aller fleste sykdomstilfellene kan kureres hos den danske legen eller på sykehuset i Stone Town. Dessuten har alle lærerne førstehjelpskurs og to av dem er utdannet førstehjelpeinstruktører. Hvis det oppstår et mer komplisert tilfelle drar vi til et internasjonalt sykehus i Dar Es Salaam.

Risikoen for å få malaria er minimal

Zanzibar Malaria Elimination Programmes (ZAMEP) har de siste 10 årene hatt en suksessfull og effektiv strategi for å utrydde malaria på Zanzibar. Malaria er ikke på listen over de største helseproblemene på Zanzibar lenger. Risikoen for åfå malaria på Zanzibar er i dag vurdert til å være minimal.

Malaria-Zanzibar

Graf over antall malariasmittede på Zanzibar

Kilde: Zanzibar Malaria Elimination Programme

www.zamep.go.tz.

Les mer om Malaria under FAQ

“Der findes en flig af galskab i al kærlighed

– men også en smule fornuft i al galskab”

 – F. Nietzsche