Zanzibar Folkehøgskole

Folkehøgskole i utlandet

Folkehøgskole med dybde og mange eventyr

Fire eventyrlige måneder med personlig utvikling, reiser og nye vennskap! 

Oppholdet byr på et hav av spennende aktiviteter og utflukter samt nye vennskap blant dansker, nordmenn og lokalbefolkningen. Med nyskapende undervisning, lokale samarbeidsprosjekter og masse utfordringer, både over og under vann, tar vi deg med på en folkehøgskole i utlandet, som garantert byr på mye mer enn du kan forestille deg. Et Afrika-eventyr som vil utvide din horisont, styrke din selvoppfatning og ikke minst gi deg en større kulturforståelse samt et bedre kjennskap til det miljøet vi er omgitt av.

Hva får du med deg, når du reiser til Afrika med oss?

Undervisning

På Zanzibar Folkehøgskole har vi et supert kvalifisert og engasjert lærerteam, som har skapt et nøye sammensatt program, som vil utvide din ”refleksjonsbagasje”. De fem undervisningsfagene er selvinnsikt, kulturforståelse, miljøkunnskap, sport og swahili. Du vil etter oppholdet få et sertifikat og en personlig uttalelse fra undervisningen du har deltatt i, og at du har arbeidet frivillig i utlandet.

Les mer om undervisning

Frivillig arbeid

Vårt frivillige arbeid i Afrika er bygget opp rundt noen spennende lokale samarbejdsprojekter. Vår tilgang er, at det skal være gøy og likeverdig samarbeide på tvers av kulturer. Du vil forstå kompleksiteten ved å jobbe i et annet land og i en annen kultur. Du vil få verktøy som er nødvendig ved oppstart og gjennomføring av prosjektarbeider, samt å ta ansvar og bruke det i prosjektene.

Les mer om frivillig arbeid

Adventure-tur og reiseuke

Det er NÅ du skal reise og oppleve! Folkehøgskoleoppholdet gir deg en uforglemmelig 12-dagers Adventure Tour til fastlandet, med imponerende fjellturer, storslått safari og et tett møte med fremmede kulturer. Du har også en uke fri til å reise ut med dine nye folkehøgskolevenner. Bunjy Jump i Zambia, roadtrip i Rwanda eller bestig Kilimanjaro. Ja … Afrika ligger åpen for dine føtter.

Les mer om adventures

Dykking, kitesurfing og Watersport

Folkehøgskole oppholdet på Zanzibar gir deg mulighet for å ta dykkersertifikatet i det turkisblå Indiske havet og prøve krefter med kite-, wavesurfing eller andre watersports. Blir du bitt av vannsporten eller det tropiske koralrevet kan du etterfølgende dykke og kitesurfe i fritiden. Er du ikke like glad i vann kan vi tilby et spennende program med kulturelle innslag og spennende utflukter.

Mer om dykking, surfing og Watersport

Fritid og fellesskab

Forbered deg på å få venner for livet. Å reise i Afrika med nye venner forsterker de intense opplevelsene og fir et sterk samhold. Du vil få et folkehøgskoleopphold i utlandet hvor fellesskap og nærvær står i sentrum. På fritiden har du rikelig med muligheter for å dra på oppdagelser, spille beach volley eller slappe av med en bok på stranda. Det hjemmet du får hos oss er unikt for en folkehøgskole i utlandet.

Kulturelt

Å dra på folkehøgskole i utlandet og ikke minst i Afrika er en kjempe opplevelse og ikke minst en øyenåpner for kulturens mangfoldigheter. Vi ønsker å bidra til et andet blikk på Afrika som den tredje verden. Du vil oppleve Afrikas gyngende grund på godt og ondt, i rikdom og fattigdom, i kaos og idyll og ja, du vil elske det! Du vil bli styrket i å forstå din egen kultur og vær sikker på at du kommer til å trives godt i swahilikulturen

Innhold i våres 4 måneders folkehøgskoleoppholdet

Uke 1-3 Introduksjon

Swahili • Innføring i lokalsamfunnet • Teambuilding • Utflukter • Vannsport

De første to-tre ukene på folkehøgskolen vil fokusere på teambuilding, hvor vi skal bli kjent med hverandre og vårt nye hjem, gjennom morsomme og lærerike teambuildingaktiviteter. I tillegg begynner vi å lære swahili, så vi lettere kan kommunisere med folk i lokalsamfunnet! Det vil være en introduksjon til Zanzibar Folkehøgskolens område og den lokale landsbyen. Videre vil det være koselige kvelder med bål og morsomme innslag, så vi gradvis kan begynne å bli kjent med hverandre, og få en forsmak på hva et opphold på Zanzibar Folkehøgskolen kan tilby. De av dere som har bestilt vannsport, får muligheten til å prøve dykkesertifikat eller surfing i bølgene fra Det indiske hav. For de som ikke er vannentusiaster, er det planlagt andre morsomme og koselige aktiviteter.

Uke 4-6 Undervisningsblokk 1

Hovedfag • Valgfag • Fellesfag

Undervisningsukene sparkes i gang. Undervisningen byr på spennende utflukter, utfordrende øvelser, refleksjoner, fordypning og masse moro. Dere vil begynne å fordype dere i deres forskjellige studieretninger, og få enda mer blod på tannen for nettopp det du brenner for.

Uke 6-7 Adventure-tur

Safari • Hiking • Eventyr

Nå blir det spennende! Ryggsekken skal pakkes. Zanzibar Folkehøgskolen gir deg en uforglemmelig 12-dagers eventyrtur til fastlandet, Tanzania. Her forlater vi de faste rammene på folkehøgskolen, og drar ut på de åpne og fremmede slettene og suger til oss nye opplevelser. På eventyrturen vandrer vi gjennom vakre og stadig skiftende terreng. Vi opplever storslåtte og uforglemmelige natur- og dyreopplevelser på safari og finner oss selv i et nært møte med fremmede livsmåter. Dette eventyret skal være helt unikt, derfor har vi bl.a. valgt å holde det hemmelig, så hver dag er en ny overraskelse.

Uke 8-11 Undervisningsblokk 2

Hovedfag • Valgfag • Fellesfag

Hele folkehøgskolen vender hjem til de velkjente omgivelsene på Zanzibar. Undervisningen fortsetter.

Uke 12-13 Reiseuke

Backpacking på egenhånd

I denne perioden har du en unik mulighet til å reise ut på egen hånd. Du vil komme ut og oppleve følelsen av selvstendighet og ansvar som en backpacker. Du kjenner nå Afrika bedre, og det er nå du skal utforske nye steder. Sammen med dine nye folkehøgskolevenner planlegger du ditt kommende eventyr. Dere kan bestemme dere for å besøke Victoria Falls i Zambia, hvor man kan hoppe bungyjump og kjenne adrenalinkicket i kroppen, eller du kan oppleve fjellgorillaer i Rwanda, eller du kan løfte føttene fra jordoverflaten og fly i luftballong i Kenya. Du kan også velge å ta utfordringen og bestige Afrikas høyeste fjell, Kilimanjaro. Kun reiselyst setter grenser! Dine lærere vil være behjelpelige med inspirasjon, akkurat som du på Instagram kan se hva tidligere elever har gjort. Blir man på Zanzibar Folkehøgskolen, tilbys det i denne perioden ikke undervisning.

Uke 14-16 Undervisningsblok 3

Hovedfag • Valgfag • Fellesfag

Undervisningsfagene avrundes i denne siste fagblokken og oppholdets sammensetning begynner å kulminere.

Uke 17 Outro

Projekt • Miljøkunnskap • Kulturforståelse • Selvinnsikt • Sport • Swahili • Avslutning

Nå er vi dessverre nær slutten. Vi ser tilbake på de siste fire månedene og rundt på våre nye venner for livet, og feller en tåre over avslutningen. Vi deler gleden og føler oss heldige og privilegerte. Den siste kvelden blir det kos, latter, gråt, og det blir satt pris på hva dette oppholdet har gitt oss.

Avreise og priser

Høsten 2024

08.08.24 – 06.12.24*

89.612 DDK

Våren 2025

06.02.24 – 06.06.24*

89.800 DKK

Høsten 2025

07.08.24 – 07.12.24*

89.988 DDK

OBS.
Datoene er +/- et par dager inntil flybillettene er endelig kjøpt.

Hva er inkluderet?

Fly

Tur retur fra København

Mat og drikke

Alle måltider og drikkevand er fuldt inkludert på folkehøgskolen samt på våre udflukter.

Bolig

På folkehøgskolen deler du en hyggelig bolig med 4-5 personer.

Adventure-tur og utflukter

12 dagers ubeskrivelig safari og adventure-tur til mainland Tanzania, samt samtlige utflukter og eventyr med folkehøgskolen.

Donation til frivillig arbeide på 1.000 DKK

Pengene går ubeskåret til de samarbeidsprosjekter vi er felles om med lokalbefolkningen

Mulige tilvalg

PADI dykkersertifikat fra ca. 440 $

Velg mellom 4 forskjellige spesialdesignede dykkerpakker, hvor det finnes noe for en hver smak.

Kitesurfing fra ca. 111 $

Velg mellom 3 forskjellige spesialdesignede kitesurfing pakker. Det finne noe til alle nivåer.

Bølgesurfing/Watersport fra ca. 70 $

Velg mellom én eller flere vannsportsaktiviteter for eksempel surf, snorkling eller SUP (stand up paddling).

Early Bird

Få 3.000 DKK i lommepenge til forbrug på Folkehøgskolen!

Start februar hold: tilmeldingsfrist for at få early bird udløber d. 1. september

Start august hold: Tilmeldingsfrist for at få early bird udløber d. 1. marts

Lazy Bird

Få 1.000 DKK i lommepenge til forbrug på Folkehøgskolen!

Start februar hold: tilmeldingsfrist for at få early bird udløber d. 1. oktober

Start august hold: Tilmeldingsfrist for at få early bird udløber d. 1. april

Hva sier tidligere elever om deres reise til Afrika?

“Mitt opphold på Zanzibar Folkehøgskole har gitt mig mange gode ting med i sekken, som jeg vil ta med meg videre i livet. Kombinasjonen av å reise og dra på folkehøgskole har vært perfekt, da det ga meg mulighet for å reflektere over den reisen jeg var på både i forhold til meg selv, men samtidig også i forhold til den kultur jeg levde og oppholdte mig i”.

– Anne Sofie

”Jeg meldte meg på Zanzibar folkehøgskole, mest fordi den passet til den utdannelsen jeg ønsket å søke på. For meg var det veldig vanskelig å skulle forlate mine daglige rutiner og trygge rammer, men kort tid etter vi ankom folkehøgskolen, fant jeg ut av at det nok var en av de beste valgene jeg noe gang har tatt”.

– Emil Savne

Informasjonsmøter

Ta med en venn og møte oss personlig, slik at vi kan fortelle deg mer om våre erfaringer og livet på Zanzibar Folkehøgskole.

De neste infomøtene er planlagt:

Infomøderne er oprettet som begivenheder på facebook.

Facebook

Kan ikke komme forbi?

Se våre informasjonsvideo, lavet af tidligere elever til deg

Bli med oss på Zanzibar Folkehøgskole!

Meld deg på her

Vurderer du...?