Zanzibar Adventures

Noe for en hver smak

Til lands og til vanns
Zanzibar har masse å by på. Det turkisblå Indiske havet byr på mange forskjellige aktiviteter under og over havets overflate. Men øyen har mye mer å by på i from av spennende historiske opplevelser, regnskog, aper og store landskilpadder.

Til vanns

Dykking

Zanzibar byr på dykking i verdensklasse. Zanzibar er omgitt av varmt krystallklart vann og vakre koralformasjoner som gjør det til der perfekte stedet å dykke, både for begynnere og mer erfarne dykkere. Vannet byr på fargestålene fisk, delfiner, rokker, blekkspruter og skilpadder.

 

Kitesurfing

Zanzibar er paradis for kitesurfere. Vind og strand forholdene er perfekte for denne fort voksene sporten. Det er ikke noe man blir god til over natten, men viljestyrke kombinert med god tålmodighet kommer du deg nok opp på brettet. Det er gode forhold for både nybegynnere og erfarne kitesurfere.

 

Bølgesurfing

Bølgesurfing er nytt på Zanzibar, men det vokser fort. Stedet er får nybegynnere til øvet. Du får en introduksjon og et surfebrett som passer til ditt nivå. Kjenn en fantastisk følelse av frihet når du suser av gård på en bølge under den blå himmelen med utsikt mot hvite sandstrender og palmer.

 

Stand-up-paddleboard

Seil avgårde på paddleboardet og opplev Zanzibars vakre natur. Denne turen tar deg med langs Zanzibars kyst hvor du kan oppleve mangroveskog på nært hold. Du får også oppleve den flotte kysten med sand og palmer. Det er fred og ro til å oppleve dyreliv og se områdene som kun er tilgjengelig på paddleboard.

 

Delfintur

Turen går tidlig om morgenen til Zanzibars sørligste spiss, Kizimkazi. Mange bottlenose og humpback delfinfamilier lever her i dette området. Med snorkelutstyret klart seiler dere ut i en liten båt og leter etter delfinene. Vanligvis går det ikke særlig lang tid før dere ser delfinene og dere får tegn om å hoppe i vannet. Delfinene er nysgjerrige og lekelysten og de kommer som oftest veldignært. Det er en fantastisk opplevelse å se dem leke og svømme på så nært hold

 

Blue safari

Blue Safari er et eventyr langs kysten på Zanzibar. Dere begynner i sør hvor dere seiler ut i små båter og går på land på forskjellige vakre øyer og sanddyner. Med snorkelutstyret er det enestående muligheter for å oppleve fantastiske koraller og fisker på grunt klart vann. Underveis vil man kunne se en kystlinje med vakre mangrove- og baobabtrær fra sjøen. Kanskje er dere heldige å ser delfiner på turen.

 

Dhow snorkeling

Seilet blir satt i en tradisjonell swahili dhow. Se hvordan de lokale seilerne styrer den tradisjonelle båten og prøv eventuelt selv å styre båten. Ankeret blir kastet i lagunen utenfor Paje. Her er det mange små og fine korallrev. På lavt vann kan man bruke snorkelutstyret og nyte synet av vakre koraller og fargestrålende korallrevfisker.

Dhow snorkeling-Zanzibar

Hopp ut i det

Se videoen vår fra en dykkertur på Mnemba Atoll

Land aktiviteter

Jozani Forest

Jozani Forest er Zanzibars regnskog. Skogen er berømt for sine red colobus money som bare finnes på Zanzibar. Apene er ofte aktive og lekelysten og ikke særlig redd for mennesker. De lokale rangerene deler gjerne sin kunnskap om planter, dyr og fuglesang. Fra Jozani fortsetter turen til en mangroves kog hvor man kan gå på gangbroer mellom de enorme mangroverøttene, et sted man normalt ikke kan ferdes. Overskuddet fra de besøkene går til fredningsbevarende arbeide i skogen og til støtte til lokalsamfunnet.

 

Prison Island

Changuu, øyen som også er kjent som Prison Island, er en liten øy som ligger ca. 5 km utenfor Stone Town. Øyen var tidligere eid av arabere som brukte den til å holde fanget ”rebelske”slaver. Senere, i 1893, ble øyen solgt til General Mathew, en britisk kolonialist, som ville bruke øyen som fengsel. Det er fortsatt noen få ruiner igjen, men hoved severdigheten er de store imponerende landskilpaddene. Landskilpaddene har vært på øyen i ca. 100 år. Det er også en liten sjarmerende strand på øyen hvor man kan bade og snorkle.

 

Spice tour

Zanzibar ”The Spice Island”er verdenskjent for sine krydderier. Øyen har igjennom tiden eksportert krydder til hele verden. Turen er en unik måte å oppleve det lokale landsbylivet på. Du blir ført igjennom små kjøkkenhager og større plantasjer. Guiden deres vil plukke blader fra planter som for eksempel nelliker, kanel, kardemomme, sitrongress, pepper og vanilje som dere kan lukte, kjenne og smake på. Dere lærer om hvordan plantene ser ut, dyrkes og brukes.

 

Zanzibar Butterfly Centre

Besøk den 500kvm store sommerfuglhagen. Her kan du nyte tropiske blomster og de mange vakre sommerfuglene som er naturlige på Zanzibar. Zanzibar Butterfly Center har et tett samarbeide med lokale organisasjoner og inntekten fra de besøkene går til å støtte lokalsamfunnet.

 

Scootertur

Lei en scooter og dra på eventyr på Zanzibar. Det er lett å kjøre scooter på Zanzibar og vi hjelper gjerne med råd og veiledning når du skal avgårde. Å dra på oppdagelsestur på en scooter er den ultimative friheten. Du bestemmer selv hvor turen går og du vil garantert få spennende lokale opplevelser.

 

Slavemarked og slavegrotterne

Zanzibar har en dyster slavehistorie. Få et innblikk i historien og hvordan den fortsatt preger øyen i dag. Se hvor slaveriet foregikk og opplev hvordan salvene ble gjemt bor i grotter langs kysten av øyen på umenneskelig vis.

 

Shambatur - En afrikansk farm

Rundt 80% av den afrikanske befolkningen lever av landbruk. Det er utrolig sentralt for Afrikas økonomi og historie. Derfor er det en sann opplevelse å dra på tur til den afrikanske shamba. Man blir beriket med viten om det afrikanske samfunnet. En afrikansk shamba er langt fra det landbruket vi kjenner fra Europa. I motsetning til den europeiske monokulturen finnes det på en shamba et mangfold av forskjellige avlinger. Dere vil blant annet se og lære om planter som ananas, avocado, papaya, kassava, yams og mango.

 

Glimt fra øyens historie

Film fra besøg på slavemarked og slavegrotterne

Hva sier tidligere deltakere

Våre vurderinger

Der er så meget at lave på den lille ø!

Sofie

Jeg var overrasket over, hvor mange ting man egentlig kan lave på Zanzibar. Blue Safari var klart min favorit-tur

Mathilde

Utroligt at aberne i Jozani Forest slet ikke var bange for os... De kom helt tæt på!

Veronica