Tenk igjennom dine forventninger

Skandinavisk folkehøgskole i utlandet

Folkehøgskole, utenlandsreise, frivillig arbeide og personlig utvikling

Forventninger er som regel noe positivt som du regner med eller håper på skal skje ut fra en bestemt opplevelse. Det kan også være en følelse av at det er stilt krav både til deg selv og til andre. På Zanzibar Folkehøgskole forventer vi at du er med i fellesskapet og at du har lyst til å møte en ny kultur. Denne siden vil hjelpe deg med å tenke igjennom forventningene dine. Den vil også fortelle deg hva du kan forvente av oss og hva du kan forvente av et opphold på Zanzibar Folkeholdskolen eller et Hands On Zanzibar opphold.

Hvorfor dra på Zanzibar Folkehøgskole?

Friår i utlandet med dybde og vennskap for livet

En reise til Zanzibar med Zanzibar Folkehøgskole er ikke bare en charterferie til en tropisk sandstrand. Det er en investering i deg som person og i din bevissthet om livet som vil strekke seg til lenge etter de 4 månedene er slutt.

På Zanzibar Folkehøgskole har vi brukt mye tid på å sette sammen to skags opphold. Begge er fulle av opplevelser hvor du har mulighet for å utvikle deg faglig, sosialt og personlig. Vi vil prøve å formulere noen av de fellestrekk vi på Zanzibar Folkehøgskole og “Hands On Zanzibar” har opplevd igennem 12 år med kontakt med unge mennesker.

Personlig utvikling

Få påfyll i refleksjonsbagasjen din

Nye omgivelser gir nye muligheter

Vi prøver alle å finne ut av hvor vi hører til i livet. For noen er det ganske lett, mens for andre tar det lengre tid. Noen føler seg kanskje satt på feil hylle hvor det kan være vanskelig å komme vekk fra.
Uansett om man hører til i den ene, andre eller tredje ”gruppe”, så vil et opphold på Zanzibar Folkehøgskole åpne opp for nye muligheter. Når man blir plassert i nye omgivelser med nye mennesker gir det grunnlag for å oppleve og vise nye sider av seg selv.
Uansett om du velger Folkehøgskole oppholdet eller Hands On Zanzibar vil du bli satt i nye sitasjoner. Disse situasjonene vil kanskje fornye synet ditt på hvem du er som person eller bekrefte deg i at du er på rett vei. På Zanzibar Folkehøgskole vil du få mer forståelse for hva som er viktig for deg her i livet. Du vil også oppleve at klesstil og sminke ikke har noen betydning for om folk liker deg eller ikke.

Bli mer tilstedeværende og lev i nået

På Zanzibar blir du satt på et ”digitalt detox”. Når du ikke har din ”digitale tåteflaske” som underholdning eller som fanger fokuset ditt hele tiden vil du oppleve hvordan det er å være tilstede. Det er fokus på nået og på hvor man befinner seg. Det er en fet opplevelse.

-Og når man har behov for å bruke sosiale- medier kan du gå inn på hotellet ved siden av skolen og sette deg til rette i en sofa 🙂

Berik deg selv i møtet med en fremmed kultur

I begynnelsen kan det være en stor omveltning noen å skulle bo i en fremmed kultur. Men som tiden går blir den tanzanianske kulturen mindre og mindre fremmed, og mer og mer hjemlig.
Du vil få innblikk i hvordan man kan leve annerledes enn vi gjør hjemme i den vestlige verden. Fordommer og frykt for det fremmede nedbrytes.

Spennende innhold og ingen eksamener

Folkehøgskoleoppholdet består av seks undervisningsfag; kulturforståelse, miljøkunnskap, selvinnsikt, sport, swahili og prosjekt arbeide/ frivillig arbeide.

Velger du Hands On Zanzibar vil dagligdagen din by på en blanding av swahili, kulturforståelse og deg som underviser på lokale skoler m. m. Undervisning kombiner med erfaring og et nytt blikk på verden vil gi deg en god ballast og refleksjonsevne til den videre ferden din i den globaliserte verden.

Undervisningen vil imøtekomme deres forskjellige bakgrunn og kunnskap i fagene. Noen av dere vil få interesse for områder dere kanskje ikke synes var relevant før. Andre vil bli bekreftet i at deres interesse i et bestemt fagområde er verd å undersøke nærmere etter oppholdet. Andre igjen vil føle seg trukket av det internasjonale perspektivet.

Det som er viktigst for oss er at man har det gøy mens man fordyper seg i noen spennende temaer, drar for forskjellige turer og lærer noe nytt om seg selv og omgivelsene.

Du vil på ingen måte føle at du er tilbake på skolebenken og du får ingen tentamener og karakterer.

Alle fagene unntatt swahili har danske undervisere som er utdannet i deres fag.

Du har også mulighet for å møte lokale og danske gjestelærere eksempel innen politikk eller journalistikk.

Se video med tidligere studenter om deres vennskap fra Zanzibar Folkehøgskole

Sosialt

Det er igjennom andre vi lærer hvem vi er

Det kan være både spennende og utfordrende på en gang å bli plassert på en liten øy i ukjente omgivelser med mennesker du ikke kjenner. Men ganske fort vil ukjente ansikter bli til vennskap for livet.

På Zanzibar Folkehøgskolen er du med i et fellesskap. Et fellesskap hvor dere ler, lærer, griner, jobber, koser dere, utfordres, trener og spiser sammen. Dere blir kjent på godt og ondt, og dere lærer å håndtere hverandres ulikheter. Å bo på denne måten gir noen helt unike/ spesielle relasjoner og ferdigheter.

Lykken er ikke noe som allerede er skapt, den kommer fra dine egne handlinger”

– M.Gandhi

Utdannelse og karriere

Nettverk og gode venner skaper fremtidsmuligheter

Nettverk er avgjørende for en spennende karriere og jobb muligheter. På begge av de to oppholdene som Zanzibar Folkehøgskolen tilbyr får du et personlig nettverk i hele Skandinavia. Det vil bestå av personer fra mange forskjellige bakgrunner som kommer til å ende i forskjellige bransjer og jobber. Dette gir deg en unik mulighet når du skal finne studie og jobb i fremtiden.

Dessuten får du et nettverk på Zanzibar som strekker seg langt utenom det du kunne fått som backpacker og alltid er på farten. Du vil få lokale venner i og med at du oppholder deg på samme sted i fire måneder. Zanzibar vil alltid være klar til å by deg velkommen som ditt andre hjem.

Utdannelse som fremmer valget ditt og din karriereretning

Undervisningsfagene og erfaringer fra dagligdagen vil gi deg et innblikk i mange forskjellige områder. Dette kan skubbe deg i retning det studie som passer for deg. Zanzibar Folkehøgskolen vil gi deg god erfaring med videre til en utdannelse innen blant annet antropologi, internasjonale studier, idrett, geografi og psykologi. Det vil også gjøre deg mer internasjonal. Dette er noe veldig positivt å ha med seg på alle utdannelser. Mest av alt vil summen av det vi har å tilby gi deg et grunnfundament og en ballast som vil gjøre at dine refleksjoner og fremtidige valg blir nyansert og truffet ut fra dine verdier. Dette gjelder både for undervisning og i ditt eget liv.


Undervisning-zanzibar

Kursbevis

Du vil få et kursbevis som viser din deltagelse i de forskjellige undervisningsfagene, prosjekt arbeide/ frivillig arbeide og swahili. Du vil også få en personlig uttalelse fra lærerne på skolen som du kan bruke i fremtidige søknader.

Det er et lærerigt kursus

Højskoleophold

Jeg dro på Zanzibar Folkehøgskole med en vag ide om at jeg kanskje ville studere antropologi, men jeg var ikke sikker. Da vi begynte på undervisningen i kulturforståelse var jeg hekta. Jeg så hvor mye emnet kultur(-møter) interesserte meg. Jeg gledet meg alltid til det ble onsdag så jeg kunne finne ut av hvilke nye spennende diskusjoner og temaer vi skulle ha denne gangen. Da jeg kom hjem søkte jeg på studiet og er i dag en glad antropologistuderende på Aarhus Universitet. Dessuten ble jeg så forelsket i afrikansk kultur at jeg vurderer å gjøre mitt felt arbeide i Tanzania”

– Emma, februar 2015