FAQ

Her har vi samlet nogle af de oftest stillede spørgsmål (Frequently Asked Questions). Kommer du på andet er det bare at sende en mail eller ringe.

COVID-19 / FEBRUAR 2021

Læs vores Covid-19 vejledning og restriktioner.

COVID-19 / FEBRUAR 2021

BETALINGSBETINGELSER

(Opdateret senest 30.04.20)

OBS. Vi er i øjeblikket ved at opdatere vores betalingsbetingelser og vedtægter. Vi opkræver derfor ikke betaling på normal vis så længe disse ikke er klar.

Nedenstående er vores normale betalingsbetingelser for tidligere ophold.

Depositum

Vi modtager mange tilmeldinger til vores hold og ønsker vi kunne tage alle med! Men desværre er der en begrænsning og vi kører efter ”først til mølle” princippet.

For at forhindre, at ”ikke-betalende tilmeldte”, optager pladsen for kursister på ventelisten, er din plads derfor først endelig sikret når vi har modtaget dit depositummet på € 1000.
Har indbetalingen ikke fundet sted senest 30 dage efter din tilmelding, vil du automatisk blive flyttet over på vores venteliste og andre betalende vil komme foran i køen.
Du vil modtage betalingspåmindelser pr. mail fra os så du ikke går glip af en fantastisk oplevelse!
Skulle du fortryde, tilbagebetaler vi dit depositum (minus administrationsudgifter) i op til 5 måneder før afrejse.

Resterende betaling

Du vil også modtage påmindelse om betaling af det resterende beløb som skal være os i hænde senest 4 måneder inden afrejse.

Tilmelder du dig inden for 4 måneder før afrejse skal du betale både depositum og resterende betaling i samme omgang.

Betaling skal ske i Euro

Zanzibar Højskolen er en international virksomhed, der har de fleste af sine udgifter uden for Danmark. Det er derfor vigtigt at du betaler i Euro, da det er den valuta som vi skal betale vores udgifter med.

Overførslen skal ske til følgende konto:

Konto:
Swift kode:

RINGDK22

Iban Nr: DK0480990000401905

 

 

 

Bank: Nordjyske bank
Jernbangade 2-8
9900 Frederikshavn
Danmark
Adresse: Zanzibar Adventure School
P.o.box 915
Zanzibar
Tanzania

 

 

Når man overfører pengene skal man sørge for at valutaen er i Euro. Det koster nogle gange et mindre beløb. Hvis pengene ikke er i Euro vil betalingen ikke blive modtaget, da kontoen kun modtager Euro valuta.

Har du problemer med at udføre betalingen i Euro kan du kontakte din bank og få dem til at hjælpe dig.

ANDRE UDGIFTER

Som udgangspunkt vil vi gerne at opholdet er ”alt inklusiv”. Der er dog visse udgifter som er individuelle eller som af administrative grunde ikke er mulige for os at fastlægge.
Her er et overblik over disse udgifter:

  • Vaccinationer
  • Forsikring
  • Visum+opholdstilladelse (300$)
  • Dykkerbog (700 dkr)
  • Maske og finner til dykning
  • Lommepenge

FORSIKRING

Du skal have en rejseforsikring inden du drager til Zanzibar med Zanzibar Højskolen. Vi har et godt samarbejde med Gouda Rejseforsikring, der betyder at vi kan opnå en særlig speciel service, gode fordele og I vil være registreret som en samlet gruppe.

Vi anbefaler at du tegner følgende forsikringer for at være bedst muligt dækket: “Gouda Ungdoms Rejseforsikring – SUPER” plus afbestillings-, bagage- og udvidet ulykkesforsikring.For at opnå den bedste service er det vigtigt at du bestiller direkte via Zanzibar Højskolens link: GOUDA_ZANZIBAR

Vi har lavet denne guide til bestilling af forsikring hos Gouda for at gøre det hele en smule mere overskueligt: GUIDE TIL GOUDA

I forhold til Vaccinationer anbefaler vi dig at se på Vaccination.dk eller Rejsedoktor.dk. Kontakt evt. også din egen læge. Spørgsmål omkring malaria kan du læse i vores “oftest stillede spørgsmål” og ellers gennemgår vi det til informationsmødet.

AVBESTILLINGSFORSIKRING

Hvis du blir forhindret i å dra av noen særskilte grunner, kan du få pengene refunderet av forsikringsselskapet ditt hvis du har en avbestillingsforsikring. De særskilte grunnene til at du vil kunne få tilbakebetalt oppholdet kan variere fra de ulike forsikringselskapene.

Hvis du ønsker å tegne en avbestillingsforsikring, skal du være oppmerksom på at du skal tegne den før du betaler depositumet.

Vi anbefaler Goudas avbestillingsforsikring. Hvis du har spørsmål til avbestillingsforsikring kan du kontakte Gouda på 88 20 88 20.

VISUM

For at rejse ind i Tanzania skal man have et turistvisum. Det nemmeste er at få det i lufthavnen ved indrejse og det koster 50$*. Du kan også få det på konsulatet eller ambassaden i dit hjemland, men det er lidt dyrere. Et turistvisum varer 3 måneder. Skal du rejse med Zanzibar Højskolens 4 måneders hold skal du have et særligt visum, som giver dig lov at være studerende i landet i op til 6 måneder. Denne opholdstilladelse koster yderligere 250$*. Altså i alt 300$ for visum. Ved ankomst til Zanzibar lufthavn skal du betale 50$* i kontanter og så du får et turistvisum. Umiddelbart efter ankomst på højskolen bliver dit pas samlet ind, sammen med de resterende 250$* og passet bliver stemplet af myndighederne. Efter ca. 14 dage får du passet tilbage.

HUSK dit pas skal være gyldigt min. 6 måneder efter hjemrejsedato, og at der skal være 2 hele sider fri i passet til stempler.

*Der tages forbehold for prisstigninger, som vi desværre ikke har indflydelse på.

VACCINATIONER

Danske Lægers Vaccinations Service

Zanzibar højskolen har indgået en samarbejdsaftale med Danske Lægers Vaccinations Service, som tilbyder kursister, undervisere og pårørende, der besøger højskolen 15 % rabat. Dette gør det muligt for dig at få en god pris på vaccinationer lige meget hvor du bor i Danmark.

Der findes mere end 33 klinikker fordelt over hele landet. Åbningstiderne er individuelle for de respektive klinikker, men på hverdage har vi typisk åbent til kl. 19 og lørdage typisk fra 10-13. I skal blot nævne at I kommer via Zanzibar Højskolen, når I tager til vaccination.

Læs mere på www.sikkerrejse.dk

Vi har ligeledes indgået en aftale om, at personalet fra Danske Lægers vaccinations Service kommer ud på vore informationsmøder, hvor de vaccinerer kursisterne. Ved vaccination af større grupper i København gives der 20%.

Spørgsmål omkring malaria kan du læse i vores “oftest stillede spørgsmål” og ellers gennemgår vi det til informationsmødet.

Hvis du har spørgsmål kan du altid komme i kontakt med Danske Lægers Vaccinations Service på, vaccination@dlvs.dk .

PAKKELISTE

Du kan downloade en vejledende pakkeliste her:
PAKKELISTE 4 MDR.

VI OPFYLDER KVOTE 2-KRITERIER

Et ophold på Zanzibar Højskolen kan hjælpe dig med at blive optaget på en uddannelse igennem kvote 2, hvor du bliver vurderet på dine kvalifikationer.

Et ophold på Zanzibar Højskolen opfylder to kvote-2 kriterier i ét ophold:

 • Højskoleophold af typisk 16 ugers varighed
 • Udenlandsophold på min. 3-6 måneder som f.eks. skoleophold med undervisning på gymnasial eller videregående niveau eller ophold med sprog-undervisning.

Kilde: www.ug.dk

Det er altså en stor fordel for dig, der gerne vil søge ind på kvote 2 at tage et ophold på Zanzibar Højskolen. Du vil få flere kvalifikationer, som vil blive vurderet positivt på din kvote 2 ansøgning.

HVORDAN FÅR JEG RÅD?

Tips til at få råd

 • Planlæg i god tid og sæt penge til siden
 • Opret en fond evt. med en hjemmeside med SMS betaling, hvor du lader pårørende, forældre venner og bekendte vide at du samler penge ind til et ”Højskoleeventyr i Afrika”
 • Deltag i vores konkurrence på facebook (så kan du få opholdet betalt)
 • Ansøg om at blive ambassadør for højskolen og få 5000kr i lommepenge.
 • Undersøg om der er hjemmesider eller fonde hvor du kan rejse penge til dit ophold, eller sponsorer som kunne syntes din historie var interessant. Nogle vælger måske at samle ind til via Kickstarter eller lignende hjemmesider og andre vælger at blogge om noget relevant som diverse sponsorer måske vil finde interessant og derved bidrage. Det kunne for eksempel være at man ville lave et såkaldt ”Venture Race” hvor man sammen med andre vil bestige Kilimanjaro elle på anden måde gøre opmærksom på noget folk vil finde interessant og derved opnår sponsor penge.
 • Og til sidst ja… arbejd, arbejd, arbejd 🙂

KAN MAN FÅ PENGENE TILBAGE / AFBESTILLINGSFORSIKRING

(Opdateret senest 30.04.20)

OBS. Vi er i øjeblikket ved at opdatere vores betalingsbetingelser og vedtægter. Vi opkræver derfor ikke betaling på normal vis så længe disse ikke er klar.

Nedenstående er vores normale betalingsbetingelser for tidligere ophold.

Vi giver altid det betalte beløb tilbage optil 5 måneder før afrejse.
Er der mindre end 5 måneder til afrejse, vil vi allerede have betalt nogle udgifter på Zanzibar, så det kommer an på om din plads kan overtages af en anden. Zanzibar Højskolen kan ikke tilbagebetale dig, hvis dit ophold ender før tid pga. sygdom eller at du af andre grunde ønsker at afbryde opholdet. Ej heller hvis du på grund af overtrædelse af vores vedtægter bliver bortvist fra skolen. Ønsker du at tegne en afbestillingsforsikring, som sikre dig hvis du f.eks. bliver syg inden afrejse, kan dette også lade sig gøre hos blandt andet Gouda Rejseforsikring.

TILVALG TIL HANDS ON ZANZIBAR

For at have muligheden for at gøre opholdet så billigt som muligt har vi gjort det valgfrit på Hands on Zanzibar hvad du ønsker at deltage i.
Du får på Hands on tons vis af oplevelser gennem volontørarbejdet, men du skal også have de samme muligheder for adventure-oplevelser som eleverne på højskoleopholdet. Højskoleeleverne. Mulige tilvalg:

12 dages safari/adventure-tur til fastlandet i midten af opholdet, sammen med højskoleopholdet
Padi Open Water dykkercertifikat
* Se mere om priser når du melder dig til.

ALDERSGRUPPE

Vi har på højskoleopholdet og Hands on Zanzibar som sådan ikke nogen aldersbegrænsning.
Kursisterne er dog typisk i alderen 18-23 år. Dermed ikke sagt at man ikke kan deltage, hvis man ikke lige falder ind under denne aldersgruppe Vi har den holdning, at alder kun er et tal og at ens egen indstilling til alder har stor betydning.

HVOR MANGE PLADSER ER DER

Vi har plads til 60 elever på højskoleholdet (4 måneder). Og vi har plads til 20 elever på Hands on Zanzibar. Vores 2 ugers kursus har et maks. antal på 25 kursister.

MALARIA

Det er en kendsgerning at malaria findes på Zanzibar. Der er dog de seneste 10 år gjort en stor indsats for at bekæmpe malaria på Zanzibar og forekomsten er faldet fra 40 % i 2005 til 1 % i 2014.Vi har på Zanzibar Højskolen oplevet tilfælde af malaria, men alle er blevet raske uden komplikationer. Vi har ikke haft nogen tilfælde de sidste 2 år.

Der er mange skrækhistorier, ”husmandsråd” og lommefilosofier, hvad angår malaria, så er nedenstående beskrevet ud fra forskellige lægeudsagn og vores egne erfaringer. Vi anbefaler, at du spørger din egen læge eller læger på rejsemedicinsk klinik til råds, før du tager afsted.

  1. Et af de vigtigste midler mod malaria er at anvende myggespray og sove med myggenet
  2. Alle har mulighed for at få malaria, uanset om man tager forebyggende medicin eller ej.
  3. Vælger du at tage forebyggende medicin skal du sørge for at være opmærksom på eventuelle bivirkninger.
  4. Man må ikke dykke og tage profilaxen ”Lariam” samtidig.
  5. I tilfælde af at man føler sig lidt sløj, skal man tage en malariatest. Jo hurtigere man finder ud af om man har malaria, jo hurtigere kan man blive behandlet og blive rask. Forhåbentlig når man ikke at blive særlig dårlig.
  6. Et malariatjek kan tages på Zanzibar Højskolen med en ”selvtest”.
   Man kan også benytte sig af en læge i Stone Town og et tjek tager ca. 15 minutter og koster ca. 10 dkr.

Både ved selvtest og hos lægen, forgår testen således at man får et lille prik i fingeren og blodet undersøges. Skulle man være så uheldig at få konstateret malaria, får man medicin som kan variere alt efter symptomerne.

  1. Den hyppigste sygdom i hele Østafrika, er malaria. Derfor er lægerne vant til at arbejde med sygdommen og de har stort kendskab til medicin og symptomer.
  2. Myten om, at når man først har malaria, vil man have det hele livet, er ikke sand. Hvis man får ordentlig behandling og følger de 4 vigtigste trin, nemlig; hvile, væske og mad, sammen med sin medicin, bliver man rask og kureret på ca. 3-7 dage.
  3. Ligesom man kan få en let og en kraftig influenza, kan man også få en let og en kraftig malaria. Hvis du har influenza, men fortsætter din hverdag uden at få ro, mad, væske og evt. medicin, er der en stor chance for at du bliver hårdt ramt og i værste tænkelige tilfælde ville dø af den. Det samme er gældende for malaria, og det er vigtigt også at vide at de fleste af de dødsfald der forekommer i forhold til malaria, er hos lokale, der ikke har råd til medicin, og kommer alt for sent i behandling.
  4. Ud fra en læges udsagn kan man dele malariaen op i en skala fra 1-15. 1 er der hvor man kan spore parasitten, men hvor der ikke er væsentlige sygdomstegn – og 15 er værst tænkelige tilfælde. Dem som kommer til lægen og er temmelig syg af malaria, vil ligge på en 6-8 stykker i skalaen, men tager man et tjek ved mindste sløjhed, vil man (hvis man har malaria), ligge på 1-3 og stort set ikke nå at blive rigtig syg.

Der vil blive fortalt mere om forebyggelse og håndtering af malaria til informationsmødet.

SYKDOM

Du skal regne med, at du i Afrika kan blive udsat for mange nye påvirkninger. Både fysiske og psykiske. Klimaet er anderledes og der er en anden bakterieflora. Alle disse faktorer er med til at din krop kan reagere på en anden måde end du er vant til, indtil du har tilpasset dig til forandringerne. Du kan inden du tager afsted, ved hjælp af vitaminer og mineraler styrke dit immunforsvar. Det er selvfølgelig vigtigt at du rådfører dig hos din læge i forhold til vaccinationer osv. Skulle du være så uheldig at blive syg, har vi en aftale med en dansk læge i Stone Town, som hovedsageligt har med turister at gøre. Derudover har flere blandt personalet førstehjælpskursus og to er uddannet førstehjælpsinstruktører. Mange ting kan de klare hos lægen eller på hospitaltet i Stone Town, men ved mere komplicerede tilfælde tager vi til et internationalt hospital i Dar Es Salaam.

HVOR MANGE LOMMEPENGE SKAL JEG HAVE MED?

På højskolen sørger vi for kost og logi samt drikkevand, kaffe og te. Du vil få 3 måltider om dagen samt frugt om eftermiddagen. Når vi er på tur vil der være madpakker. Sodavand, øl, snacks mm. er ikke inkluderet. Det vil nok også være en god ide, at planlægge dit budget efter at kunne tage lidt fritid i weekenderne. Der er masser af dejlige steder at besøge på Zanzibar og det kan være dejligt at tage lidt væk fra højskolen en gang imellem, se noget andet og komme inspireret tilbage. Det er svært for os at rådføre om hvor mange lommepenge du skal medbringe, da det også afhænger af hvad du vil foretage dig af udflugter og lignende i din fritid.

Erfaringer fra forrige hold er meget forskellige, men lå gennemsnitlig mellem 8000 og 25.000 kr. for hele perioden.

ER DET TRYGT Å BO OG REISE I AFRIKA?

Zanzibar er en fantastisk ø, hvor man sjældent støder på større gæstfrihed end hos dens lokale beboere. Man bliver ofte mødt af et smil og et ”Karibu”, som betyder velkommen. Zanzibar lever hovedsageligt af turister, og dem har de ingen intention om at skræmme væk. Desværre er fattigdom ofte forbundet med en stigning i visse former for kriminalitet og der er visse forholdsregler at tage når man rejser i Afrika og på Zanzibar. ”Do’s & Don’ts” sætter vi dig ind i og så kan man nå langt med den sunde fornuft. Derudover giver det sig selv, at man selvfølgelig skal respekterer lokale skikke og opføre sig anstændigt, som man jo skal uanset hvor man rejser hen i verden. På skolens område har vi altid vagter, der sørger for ro og orden om natten.

På fritiden er det selvfølgelig lov å dra på turer selv og gå ut og ha det gøy sammen. Her er det viktig å vite at skolen ikke har ansvar for deg, men at vi betrakter deg som et voksent menneske som selv har sunn fornuft og dømmekraft. Både av hensyn til den lokale kultur og av hensyn til din egen sikkerhet har vi utarbeidet følgende rettningslinjer:

 • Ikke drikk for mye, dvs. vær edru nok til å kunne gjøre trygge valg
 • Ikke gå alene hjem med/til fremmede som du ikke kjenner særlig godt
 • Ikke ta med deg en dyr telefon eller masse penger når du skal på byen
 • Gå alltid minimum 3 personer sammen etter mørket har falt på
 • Pass på hverandre og informer vennene dine hvis du forlater gruppen
 • Ikke bli alene igjen på baren
 • Ta ikke imot drinker fra andre
 • Hold øye med glasset ditt, hold deg eventuelt til å drikke øl
 • Drikk masse vann
 • Gå helst hjem før klokken 02.00 og gjerne før
 • Bruk sjåfører du kjenner eller godkjente taxier til transport hjem
 • Ikke ødelegg oppholdet deres med å drikke for mye alkohol. Dans og ha det gøy og unngå drikkeleker

HVORDAN ER LEVEVILKÅRENE?

Vælger du at rejse med Zanzibar Højskolen, går vi ud fra, at du er indstillet på at møde Afrika som Afrika er. Vi har gjort meget på højskolen for at højne standarden i forhold til hygiejne, bad og toiletforhold mm. Skolen har installeret top-moderne filtre på en af tilførslerne fra vandbrønden, der gør at vi kan drikke vandet fra hanen i spisesalen. Resten af vandet er let-filtreret og er godkendt til bad og opvask.

Vi kan ikke undgå at møde Afrikas fantastiske uforudsigelighed, hvilke kan betyde strømafbrydelser i kortere eller længere perioder, men uden de store problemer for hverdagen.

Læs mere om skolens faciliteter

MÅ MAN FÅ BESØG?

Det er selvfølgelig muligt, at få besøg under opholdet og vi vil med glæde være behjælpelige, med at finde bolig til rimelig pris i disse tilfælde. Det er vigtigt, at du stadig deltager i undervisningen imens du har besøg. Prøv eventuelt at planlægge besøget, så det passer med at du har noget fritid. Det vil være muligt at spise med på højskolen for ca. 35kr pr. måltid, men vi kan desværre ikke tilbyde gæster at logere på højskolen, da vi ikke har plads. Lige ved siden af skolen driver vi et lille hotel, Savnna and Ocean, som er et godt og billigt sted (husk at booke i god tid).

Hotel Savanna and Ocean

De kan også arrangere safariture eller andre oplevelser for de besøgende til en god pris.

HVORDAN SKAL JEG BO?

På højskolen bor du enten i et værelse i vores hovedhus med 1-3 af dine medkursister eller i en bungalow med 3 andre kursister. Værelserne bliver fordelt tilfældigt og efter køn. Der er køjesenge på værelserne med myggenet og lagen til hver seng. Derudover er der en ventilator til at skabe lidt luft til de varme aftener. Alle værelser har bad og toilet tilknyttet.

HVILKET SPROG FOREGÅR UNDERVISNINGEN PÅ?

På Zanzibar Højskolen taler vi ”nordisk”. Det vil sige at vi taler en blanding af dansk, svensk og norsk, alt efter hvilke undervisere vi har. Det er ofte meget underholdende når misforståelserne kommer hen af vejen, men tro det eller ej det vender man sig til.Erfaringen viser at der ca. går 14 dage hvor man har lidt problemer og derefter forstår alle hinanden.Da Zanzibar Højskolens administration er dansksproget vil tilsendte mails m.m. oftest være på dansk, hvilket vi må beklage overfor jer fra Norge og Sverige. Kontakt os hvis der er brug for en tolk 🙂

SKAL JEG SELV SØRGE FOR UNDERVISNINGSMATERIALE?

 • SKAL JEG SELV SØRGE FOR UNDERVISNINGSMATERIALE?

Vi ønsker ikke at du skal bruge en formue på at købe undervisningsmateriale. Derfor printer vi jeres undervisningsmateriale ud på Zanzibar som også sparer dig en masse vægt i flyveren. Du skal selv medbringe papir, blyant og hvad du ellers føler for at have med til at skrive på og med.

Det er absolut ikke en god ide at medbringe en bærbar pc, da de ikke kan holde til den saltholdige luft, varmen og sandet, og du har alligevel ikke brug for en pc i undervisningen.

Hvis du ønsker at tage dykkercertifikat, er reglerne fra Dykkerorganisationen PADI, at man skal have sin egen bog. Man kan købe bogen som e-læringsbog eller fysisk bog. Vi tilbyder e-læringsbogen, som kan købs igennem et link vi sender ud efter tilmelding.

Bogen koster 700 Dkr.

DYKNING

Dykning er frivilligt at deltage i, men er helt sikkert værd at give en chance. På vores 4 måneders højskoleophold er PADI Open Water inkluderet og på Hands on Zanzibar kan man vælge det til. Der er en masse fordomme og skrækhistorier omkring dykning, som vi allerede på vores formøde vil få udvisket. 90 % af alle mennesker, kan lære at dykke, hvis interessen er der, og så er der nogle få der af fysiologiske eller psykiske grunde ikke kan. Du vil blive uddannet inden for verdens største og mest sikre dykkerorganisation PADI, og du kan bruge dit certifikat overalt i verden bagefter.

For at du kan deltage i dykningen er det vigtigt at du har følgene:

1.Udfyldt helbredserklæringen fra PADI

2.Har et par finner (svømmefødder) og en maske (resten af udstyret har skolen)

3.Har købt en PADI Open Water Bog (skal være nyeste udgave og ikke brugt).

Dykningen er en berigende og helt ny oplevelse for de fleste, derfor anbefaler vi at du giver det en chance og ser om det er noget for dig.

Højskolen har en aftale med Kingfish Dive and Travel om et tilbud på snorkeludstyr, til en super god pris.

KAN JEG FÅ RABAT HVIS JEG HAR DYKKERCERTIFIKAT I FORVEJEN?

Hvis du i forvejen har et PADI Open Water og dermed ikke vil deltage i de første dages dykkerundervisning, har du mulighed for at deltage i de andre aktiviteter der bliver arrangeret. Dette vil være udflugter og lokale kreative indslag. Du har også mulighed for at komme på minimum ét dyk når Open Water holdet skal afslutte deres kursus. Derudover er der mange der bliver så bidt af at dykke at de gerne vil gå til næste niveau og tager PADI Advanced. Her kan du, hvis du har Open Water i forvejen, få 20% rabat på dette kursus.

MAD PÅ SKOLEN

“Maden på skolen er helt fantastisk”

Sådan lyder det altid når nye elever ankommer. Vi serverer de fleste retter som du kender fra Skandinavien sammen med tilbehør fra det afrikanske køkken. Vi har udviklet retterne sammen med danske kokke-praktikanter og praktikanter fra ernæring og sundheds-uddannelsen, så der er fokus på at maden smager godt og er sund og varierende.

Der er tre hoved måltider, samt frugt hver dag på skolen og under vores udflugter og rejser vil der ligeledes være mad inkluderet.

På individuelle ture, hvor du selv tager afsted i weekender eller på egen rejse uge, betaler du selv for dine måltider.

Er du vegetar skal du sige det til køkkenet, så laver de vegetarmad til dig.

Vi har også altid formået at klare de fleste mad allergier. Dette snakker du også med køkkenet om når du er dernede.

AFREJSELUFTHAVN

Rejsen starter enten fra Københavns lufthavn Kastrup. Du skal selv sørge for at komme til udrejsedestinationen. På informationsmødet plejer kursisterne at snakke sammen om at følges, hvis de bor tæt på hinanden.

INTERNET OG SMS

Vi har ikke internet på skolen, men er er muligt at koble sig på WIFI på hotellet ved siden af skolen ved køb af en vand eller snacks. Internettet kan være svingende, men er som regel godt nok til at man kan skype, sende mails og gå på sociale medier.

Derudover anbefaler vi at man køber et afrikansk simkort. Det koster ca. 15 Dkr. Det er billigt at sende SMS’er og man kan ligeledes ringe indbyrdes sammen på Zanzibar. Zanzibar er ved at få 3G netværk, så der vil nogle steder være mulighed for at det kan bruges til at gå på nettet.

ALKOHOLPOLITIK

Vi har en hyggelig bar på højskolens område. Denne bar er et samlingspunkt for mange gode oplevelser, sjove stunder, debatter og diskussioner. Et frirum for både elever og personale. Der gælder få enkle regler for baren så det forbliver et hyggeligt og afslappet sted:

Åbningstider

Søndag til torsdag: 18:00-21:30

Fredag og lørdag: 18:00-23:30

Det er selvfølgelig tilladt at være munter og i godt humør, men overdrevet fuldskab eller alkoholkonsumering medfører stop af udskænkning og evt. bortvisning fra baren.

PÅKLÆDNING

Klimaet er 90% af tiden meget varmt, så shorts, kjole, top eller T-shirt, er det man for det meste går rundt i. Er man på højskolens areal og stranden, er der intet problem at i at bære det man har lyst til – også bikini for pigerne og bar overkrop hos fyrene. Opholder man sig derimod inde i landsbyen eller et andet sted på Zanzibar skal man huske på, at man er i et samfund hvor 99% af befolkningen er muslimer. Vi skal derfor respektere deres regler hvad angår påklædning, hvilket betyder at pigerne skal gå T-shirt, der dækker skuldre og mave, lange shorts eller kjole som går under knæene. For drengene (beklager piger ) er der ingen regler, udover, at man ikke går i bar overkrop.

RABATAFTALER

Som kursist på Zanzibar Højskolen kan du benytte dig af vores rabataftaler.

 • Fjeld og fritid (15 %)
 • Danske Lægers Vaccinations Service (15 % på vaccinationer)

Der vil være mere information om hvordan du benytter aftalerne til vores informationsmøder eller du kan kontakte os på info@zanzibar-hojskolen.dk

REISEUKEN

Vi har erfaring med at alle elevene velger å reise på egenhånd i reiseuken. Det er ikke noe vi tvinger igjennom og derfor er vi også behjelpelig med overnatting hvis man ønsker å bli i området. Det kan nemlig være at folkehøgskolen blir brukt til andre grupper i denne perioden.